29-09-07 Uitvaartdag Zwartsluis

We houden van het leven! Geboortes worden feestelijk aangekondigd met grote ooievaars in tuinen, bruiloften vieren we uitbundig tot soms zelfs in het buitenland aan toe. Ieder onderdeel van ons leven proberen we vaak tot in het kleinste detail onder controle te houden en daarom regelen we daar goede verzekeringen voor. Maar wat doen we met ons afscheid?

De kleinkunstband Pater Moeskroen zong het ooit treffend: “Op een dag word je geboren en langzaam word je groot. Er komt gegarandeerd een dag, dan ga je dood”. En ondanks dit gegeven durven we er niet goed bij stil te staan, schuiven we het liever voor ons uit. Toch is doodgaan doodgewoon, vaak wel onverwacht.

Wanneer nagedacht is over de eigen uitvaart, zal dit een rust brengen bij de nabestaanden. Zij hebben immers het gevoel dat zij naar de wensen van hun dierbare handelen. Maar ook voor degene om wie het gaat is het een geruststellende gedachte te weten dat de eigen uitvaart verloopt zoals men het zelf zou willen.

Gert Mooiweer, van uitvaart- en overledenenverzorging Gert Mooiweer, vertelt dat hij de schroom rond doodgaan en begraven wil verminderen: “Ik wil aan de inwoners van Zwartewaterland laten zien dat het bij uitvaart draait om maar één thema: waar respect en afscheid elkaar omarmen. Hoe kan ik dat beter doen dan via een ontmoeting, daarom deze uitvaartdag waar men op een ongedwongen wijze eens kan zien wat er op uitvaartgebied gebeurt.”

Gert Mooiweer heeft daarbij hulp gekregen van een aantal andere bedrijven en belangstellenden. In het Trefpunt laat Gert Mooiweer tijdens de uitvaartdag zien wat er speelt op uitvaartgebied en zijn er verschillende opbaarmogelijkheden te zien, waarbij tevens extra aandacht wordt geschonken aan kinderuitvaarten. Daarnaast kan men zich laten voorlichten door Uwfinancieelplanner, met medewerking van Klaverblad Verzekeringen.

Maar ook is er tijdens de uitvaartdag de mogelijkheid een wandeling te maken langs plaatsen waar in het verleden dierbaren begraven werden, er is een lezing in de Hervormde Kerk over begraven in Zwartsluis, in de Zintuigentuin van Albert Greveling zal er een expositie zijn over symbolen op grafzerken, tevens zullen er in de Zintuigentuin grafmonumenten te zien zijn van Steenhouwerij Cuperus uit Meppel.

De dood hoort bij het leven, ook al willen we er liever onze ogen nog even voor sluiten. Tijdens de uitvaartdag is er een mogelijkheid om het even te aanvaarden: “Daartussen mag je leven, da’s alles wat je kan. Maar al duurt het even, we maken er iets van!”

U bent op zaterdag 29 september welkom vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur in het Trefpunt te Zwartsluis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gert Mooiweer (038-3865544)

Gert Mooiweer is bereikbaar op 038-3865544. en op internet: www.uitvaartverzorging-gertmooiweer.nl.Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: