HARMELEN – Hoger hek rond begraafplaats ’te kostbaar’

Gepubliceerd op 17 september 2007, 01:35
Laatst bijgewerkt op 17september 2007, 0135


Een hoger hek met een slot rond de Harmelense begraafplaats ’t Spijck, het is onwaarschijnlijk dat dat er komt. VVD-raadslid Berkhof vermoedt dat zo’n voorziening te veel geld gaat kosten. Zij heeft deze week vragen over de grafschennis op ’t Spijck gesteld aan burgemeester Schmidt. In de afgelopen maanden zijn diverse beelden en bloemen van de graven gestolen. Berkhof, die er ook zelf mee werd geconfronteerd, vroeg aandacht voor de problemen. ,,Op een begraafplaats hoort rust te heersen. Als daar dingen worden ontvreemd, is dat voor de nabestaanden een emotionele zaak,’’ stelt zij.

Burgemeester Schmidt is dat met haar eens. Maar in de praktijk is het volgens hem lastig dergelijke vervelende incidenten te voorkomen. Een hoger hekwerk, plus afsluiting van het hek in de avond en nacht heeft nogal wat consequenties. Zo’n hek is duur, en afsluiten vergt nauwkeurige inspectie van de begraafplaats om te voorkomen dat mensen worden opgesloten.

Schmidt heeft met de politie over de incidenten gesproken, agenten maken nu tijdens de surveillancedienst een extra rondje bij ’t Spijck.

Verder heeft de gemeente gekeken of een beveiligingsbedrijf kan worden ingeschakeld. ,,Maar de kosten daarvan zijn enorm. En over het effect kun je twijfels hebben. Je zult zien dat de daders net toeslaan als de surveillance is langsgeweest.’’

Berkhof weet dat de gemeente omstreeks 2009 voor twee ton de entree van de begraafplaats onder handen neemt. ,,Maar ik vrees dat een hoger en afsluitbaar hekwerk te kostbaar wordt.’’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: