Huiskamp Carrosserie , dit jaar : TWEE IFA Awards Nominatie’s!!!

Gepubliceerd op 17 september 2007, 21:20
Laatst bijgewerkt op 26 september 2007, 11:10PERSBERICHT

Huiskamp Carrosserie genomineerd voor twee International Funeral Awards

Winterswijk, 17 september 2007

Huiskamp Carrosserie is onlangs in twee categorieën genomineerd voor een Funeral Award; de internationale vakprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan vernieuwende bedrijven in de uitvaartbranche.

Elke dag innovaties

Sinds 1913 ontwerpt en bouwt Huiskamp Carrosserie in Winterswijk exclusieve rouwvervoermiddelen op maat voor de uitvaartondernemer. De ontwikkeling van elke rouwauto begint bij Huiskamp met een goed gesprek met de uitvaartondernemer. Deze vertelt de ontwerper van Huiskamp wat de vaak unieke wensen van zijn onderneming zijn. Vervolgens wordt een rouwauto ontworpen die exact aansluit op de visie van de opdrachtgever, met kastruimte op maat voor zijn attributen, een op zijn huisstijl aansluitende uitstraling en alle andere aspecten die de ondernemer wenst, zoals een glazen dak, een elektrisch uitschuifbare kistvloer, een extra hoge carrosserie, etc… the sky is the limit. In de fabriek in Winterswijk wordt het kale, verlengde Mercedes chassis vervolgens exact opgebouwd zoals overeengekomen met de opdrachtgever. Huiskamp beschikt hiervoor over een intern ontwerpteam, carrosserieteam, ervaren stoffeerders , gespecialiseerde technische afdeling en gecertificeerde autospuiters. Al bijna honderd jaar worden rouwvervoermiddelen bij Huiskamp op deze manier in eigen beheer ontwikkeld.


Deelname International Funeral Awards
De International Funeral Awards richt jaarlijks haar schijnwerpers op bedrijven die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen in de uitvaartsector. Doordat Huiskamp dagelijks nieuwe concepten bedenkt om het werk van de uitvaartondernemer optimaal te ondersteunen, werd het bedrijf door de Internationale Kwaliteitsraad voor het Uitvaartwezen uitgenodigd deel te nemen aan de categorie “logistiek vervoer”. In navolging van dit verzoek presenteerde Huiskamp twee unieke auto’s, een Mercedes Huiskamp Elite, type Targa voor de Nederlandse markt en een Mercedes Huiskamp Vito voor de Duitse markt.

Nominatie voor de Nederlandse markt

Op 7 september in Aarschot (België) presenteerde Huiskamp de Mercedes Huiskamp Elite, type Targa. Deze auto werd op maat gebouwd voor de firma Dekker in Heerhugowaard en kenmerkt zich door de perfecte combinatie van elegantie en functionaliteit. Het exterieur – bestaande uit een two-tone lak, vinyl en een targalijst met zijstijl rouwverlichting – sluit exact aan op de huisstijl van de opdrachtgever. De auto kan zowel worden ingezet voor het transport van één kist centraal in het midden als voor het vervoeren van twee kisten, twee brancards, of een combinatie daarvan. Tevens beschikt de auto over zeer veel ergonomische kasten, vakken en laden, waardoor alle attributen van de firma Dekker een vaste plek in de auto hebben. Na uitvoerige controles en tests door verschillende professionals, werd de Mercedes Huiskamp Elite, type Targa, genomineerd voor de award voor beste rouwvervoermiddel voor de Nederlandse markt.


Nominatie voor de Duitse markt

Na voorgenoemde Nederlandse inzending, presenteerde Huiskamp op 14 september in Aachen (Duitsland) tevens een innovatieve Mercedes Vito rouwtransportauto met een separaat uitschuifbare 2-kist kistvloer voor de Duitse markt. Ook deze auto werd genomineerd voor een award, namelijk de award voor beste rouwvervoermiddel voor de Duitse markt.

Op 28 oktober wordt in het Kasteel van Nieuwland in Aarschot bekend gemaakt wie van de genomineerden de prestigieuze Nederlandse, Duitse en Belgische “uitvaart Oscars” in ontvangst mogen nemen.

Einde persbericht

Zie hier ook een groot krantenartikel:

Foto’s bij deze tekst vindt u via:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: