Monuta heeft tijdelijk onderdak in kerkelijk centrum De Rank

Gepubliceerd op 18 september 2007, 18:01
Laatst bijgewerkt op 18 september 2007, 18:01


VAASSEN – Volgens Landsman draait de uitvaart steeds meer om ‘een sfeer die thuis benadert’. “We hebben ook wel eens mensen die echt een persoonlijke kamer maken met spullen van de overledene.

Bij een jongerenwerker bijvoorbeeld. De nabestaanden hadden in de rouwkamer grote panelen met graffiti gezet.”
De reden voor de opknapbeurt van het pand aan de Dorpsstraat is niet zo zeer dat de spullen op en versleten zijn, maar ze zijn simpelweg uit de tijd.

“Er komen nu warmere kleuren, meer richting rood, nieuwe vitrages en tl-verlichting wordt vervangen door een hanglamp. Het pand wordt laagdrempeliger met een huiselijke warmte.”

De stoelen, die nog goed zijn, maar niet bij de nieuwe stoffering passen, schenkt Monuta aan kerkelijk centrum De Rank en aan de Tabernakelkerk in Vaassen.

Monuta heeft een tijdelijk onderkomen gevonden in kerkelijk centrum De Rank aan de Torenstraat in Vaassen. Daar is een rouwkamer ingericht om afscheid te kunnen nemen van een overledene en er zijn zalen beschikbaar voor condoleanceavonden en uitvaartdiensten.

Landsman: ,,Aartje Brummel, bekend van haar kapsalon in Vaassen, gaat haar werk in de salon combineren met die van gastvrouw in het uitvaartcentrum.” Monuta is voor de uitvoering van de werkzaamheden op zoek gegaan naar lokale bedrijven. De totale uitvoering van het project ligt in handen van Bouw- en aannemingsbedrijf Van Laar, het schilderswerk doet schildersbedrijf Van Gortel.

“Voor veel mensen uit Vaassen heeft het uitvaartcentrum een speciale betekenis, zij zijn hier door verdrietige omstandigheden te gast geweest. Anderen kennen het pand nog uit de tijd dat het de directeurswoning van de aluminiumfabriek was. Het pand is in onze ogen een beetje van alle Vaassenaren.”

Monuta opent in verband met dit tijdelijke onderkomen zaterdag 13 oktober ( 13-10-07 ) van 12 tot 16 uur haar deuren om belangstellenden de gelegenheid te geven het vernieuwde uitvaartcentrum te komen bekijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: