Strikt Persoonlijk

Gepubliceerd op 19 september 2007, 22:30
Laatst bijgewerkt op
19 september 2007, 22:30

Strikt Persoonlijk is genomineerd voor de Yarden Stimulatieprijs 2007!

Initiatiefnemer, Saskia Koffijberg, heeft met haar bedrijf Strikt Persoonlijk het idee ontwikkeld van een handgebonden kunstboek van iemands leven.
Strikt Persoonlijk richt zich met name op mensen die ongeneselijk ziek zijn, om te laten zien dat iemand meer is dan een patiënt, iemand met een verhaal en een levenswijsheid. Door interview(s), schrijven en grafisch weergeven ontstaat het handgebonden kunstboek. Een inspirerende erfenis om na te laten.
De activiteit richt zich op personen van 30 tot zestig jaar. Door deze relatief jonge doelgroep aan te spreken is duidelijk dat niet alleen ouderen sterven. Daarmee wordt de dood bespreekbaar gemaakt. De dood is onderdeel van het leven; geen taboe.
Samen terugblikken op het leven en er een kunstwerk van maken heeft een positieve uitwerking op de persoon in kwestie. Het geeft de mogelijkheid iets concreets achter te laten en door te geven aan nabestaanden. Voor nabestaanden werkt het troostend om iemands verhaal en gedachtegoed te lezen. Voor kinderen die op jonge leeftijd een ouder zijn kwijtgeraakt is het van belang om een referentiekader te hebben, te begrijpen waar ze vandaan komen.
Met de Yarden Stimulans wil ‘Strikt Persoonlijk’ het product beter onder de aandacht brengen door een campagne op te zetten en interviews te geven in bijvoorbeeld ELLE, Ouders van Nu, red, Eaquire of Happinex.
Voor meer info: www.striktpersoonlijk.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: