Gumsporen op Texelstroomlaan eerbetoon aan overleden vriend

Gepubliceerd op 21 september 2007, 00:35
Laatst bijgewerkt op 21 september 2007, 00:35

Den Helder – Mooi staaltje eerbetoon, donderdagmiddag even voor vieren op de Texelstroomlaan. Vijf zogenoemde driftcars trokken meterslange gumsporen op de plaats waar vorige week donderdag een 39-jarige Helderse automobilist onwel werd, tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam en overleed.

,,Met toestemming van oom agent hebben we een paar banden van de velgen af gereden voor onze vriend Johnny, voordat we hem naar zijn laatste rustplaats hebben begeleid”, aldus Nieuwedieper Leen Bruin, één van de betrokken crossers.

,,Hij is bij ons team vanaf dag één als manusje van alles betrokken geweest. Belangeloos wisselde hij banden, poetste de wagens, maakte schoon en sleutelde als het moest ook wel eens mee. Ter nagedachtenis hebben we een burnout voor hem gemaakt.”

Een autostuur aan een lantaarnpaal en bossen bloemen op de stoep markeren de plek des onheils. Tot donderdagavond bewezen vele tientallen mensen, met name uit de Antilliaanse gemeenschap, de laatste eer aan de Nieuwedieper. Zij bleven op straat, praatten en dronken met elkaar.

Dat de geregisseerde gumactie na de uitvaart navolging kreeg van jongeren die de overleden Nieuwedieper kenden, kon op weinig begrip rekenen bij buurtbewoners. Bronvermelding.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: