Natuurbegraven wordt populair

Gepubliceerd op 24 september 2007, 20:00
Laatst bijgewerkt op 24 september 2007, 20:00

Overledenen die tussen het struikgewas of onder bomen in de vrije natuur begraven worden, krijgen meer ruimte.
Uit onderzoek van de afdeling Bos en natuurbeheer van Van Hall Larenstein in Velp, onderdeel van de Wageningen Universiteit, blijkt dat begraven in de natuur in ons land meer interesse krijgt.

Momenteel zijn op de Veluwe en in Limburg al natuurgraafplaatsen en voor het derde natuurkerkhof zijn er plannen in het Groningse Winschoten. In het natuurgebied Reiderwolde van 250 hectare zouden ook dergelijke graven moeten komen. Die locatie ligt in de nabijheid van de Blauwe Stad. De plannen stuiten wel op verzet van omwonenden en de provincie Groningen. Op de natuurbegraafplaatsen worden mensen op een milieuvriendelijke manier begraven.

De graven komen meestal tegen een boom te liggen. De trend is overgewaaid uit Groot-Brittannië waar steeds meer weerstand komt tegen commerciële uitvaarten. Volgens onderzoeker Koen Verstegen vinden omwonenden het vaak eng of zijn ze bang voor verkeersoverlast bij uitvaarten. Volgens hem biedt de wijziging op de lijkbezorging in 2008 meer kansen om overledenen in natuurlijke omgevingen te begraven. Bronvermelding + Reactie’s.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: