Bruidsduiven, ook geschikt voor begrafenissen

 Gepubliceerd op 25 september 2007, 19:57
Laatst bijgewerkt op 25 september 2007, 19:57

Het zijn de beste vliegers die er zijn, zegt Andries de Jong (49) uit De Rijp. Hij doelt daarmee op zijn dertig postduiven, die achter zijn huis op het erf verblijven en regelmatig het luchtruim mogen kiezen.

De duiven zijn spierwit en daarmee ongeschikt voor wedstrijden. ,,Als ik er één kwijt ben, is de kans groot dat-ie gepakt is door een roofvogel. In een vlucht duiven pikken ze altijd de witte ertussenuit. Voor wedstrijden is dat te riskant. Maar voor andere doeleinden zijn deze witte postduiven juist weer heel geschikt.

Dat ze nu worden ingezet op trouwerijen en andere feesten of begrafenissen, is mooi, omdat ik zo nog iets van de kosten voor voer terugverdien.

De duiven kunnen op de dag van het feest of de begrafenis bij hem worden opgehaald. Zelf de vogels beetpakken en loslaten mag wel, hoeft niet. Alleen de mand openen kan ook. Wanneer tijdens een uitvaart de nabestaanden hebben gesproken en de kist langzaam verdwijnt, dat is een mooi moment voor de duiven, vindt Andries. ,,Die spierwitte vogels en het geruis van de wieken maken grote indruk. En ieder voor zich kan in alle stilte een wens te doen.”

Meer info: bruidsduiven@live.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: