Dvd met uitvaart Majoor Bosshardt verkrijgbaar

Gepubliceerd op 27 september 2007, 13:30
Laatst bijgewerkt op 27 september 2007, 13:30

Een dvd ter nagedachtenis van Majoor Bosshardt ligt vanaf vandaag donderdag 27-09-07 in de winkel, 94 dagen nadat de majoor op 94-jarige leeftijd ‘werd bevorderd tot Heerlijkheid’.

Onder meer de registratie van de uitvaart op 30 juni staat op het ruim drie uur durende schijfje.

Het Leger des Heils laat weten dat ‘enkele honderden’ mensen de dvd de afgelopen weken al hebben besteld. De christelijke hulpverleningsorganisatie werd de afgelopen maanden overstelpt met verzoeken om een herhaling van de registratie van de uitvaart, licht een woordvoerder toe.

Programmamaker Rik Felderhof heeft in de oude woning van de majoor al het eerste exemplaar van de dvd overhandigd aan luitenant-kolonel Theo Wolterink, de tweede algemeen leider van het Leger des Heils in Nederland. De dvd ‘Majoor Bosshardt – Bijzonder gewoon’ is ook te bestellen via de website van de NRCV en het Leger des Heils.

Een deel van de verkoopopbrengst gaat naar het Majoor Bosshardt Fonds, laat de NCRV weten. De protestants-christelijke omroep heeft de dvd uitgegeven. Op het schijfje staan diverse NCRV-programma’s, zoals de documentaire ‘De majoor’ uit 1993 en de aflevering van Villa Felderhof waarin zij samen met zanger en kunstenaar Herman Brood te gast was in de Zuid-Franse villa van Felderhof.

De NCRV laat weten de dvd te hebben samengesteld als eerbetoon aan ‘deze bijzondere, gewone vrouw, die meer dan zeventig jaar van haar leven in dienst van God en de medemens heeft gestaan’. Het Majoor Bosshardt Fonds ondersteunt een drietal door de majoor zelf uitgekozen doelen: Het Goodwillwerk in Amsterdam, evangelisatie in Nederland en internationale hulpverlening.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: