CDA hekelt machtspositie van uitvaartverzorger

Gepubliceerd op 05 Oktober 2007, 22:05
Laatst bijgewerkt op 05 Oktober 2007, 22:05

Monuta Uitvaartverzorging heeft in Hoek van Holland de touwtjes aardig in handen, en dat stoort de CDA-fractie in de deelgemeente behoorlijk. Zo zelfs dat Leen van der Houwen er schriftelijke vragen over heeft gesteld.

Monuta beheert de aula op de algemene begraafplaats aan de Kerkhofweg. Dat betekent dat als er iemand ligt opgebaard en de familie in alle rust en intimiteit afscheid wil nemen, daar altijd iemand van Monuta bij aanwezig moet zijn omdat deze organisatie de enige is die een sleutel van de aula heeft. Zelfs collega-begrafenisondernemers hebben geen exemplaar, dus als zij de uitvaart regelen moet bij het afscheid ook iemand van concurrent Monuta aanwezig zijn.

Wat het CDA heel vreemd vindt is dat in zo’n geval Monuta bij de concurrent zestig euro in rekening brengt omdat een medewerker van haar organisatie moet komen opdraven.

Voeg daarbij de 300 euro extra kosten als de begrafenis door een andere club wordt geregeld en het CDA concludeert dat hier sprake is van een oneerlijk gebruikte machtspositie.

Volgens de christendemocraten wordt nu een situatie geschapen waarin Hoekenaren min of meer noodgedwongen uitwijken naar ’s- Gravenzande, waar familieleden van de overledene in alle rust afscheid kunnen nemen omdat zij de beschikking krijgen over een sleutel van de aula van de Beukenhof aldaar.

Het CDA vraagt het dagelijks bestuur van de deelgemeente om maar eens actie te ondernemen in de richting van Monuta. Om op die manier een einde te maken aan deze onwenselijke machtspositie, die de uitvaartonderneming volgens het CDA inneemt. Bronvermelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: