Kankerherdenkings-bos genomineerd voor internationale prijs

Gepubliceerd op 04 Oktober 2007, 22:25
Laatst bijgewerkt op 04 Oktober 2007, 22:25

Stichting Nationale Boomfeestdag is met haar Kankerherdenkings-bos genomineerd voor een IFA-Award-2007.

De jury beoordeelde dat de Stichting met dit bos een belangrijke én vernieuwende bijdrage levert aan rouwverwerking en herdenking van overleden dierbaren. Tevens nomineerde de jury het Kankerherdenkings-bos vanwege het feit dat in dit Bos as van gecremeerde dierbaren uitgestrooid mag worden en omdat het bos, samen met een soortgelijk bos in Israël, uniek is in de wereld.

IFA staat voor International Funeral Award en is een organisatie die jaarlijks een internationale prijs uitreikt voor vernieuwende initiatieven rondom dood en uitvaart. De prijs wordt sinds 1999 uitgereikt. Op 27 oktober aanstaande worden de awards toegekend in Aarschot bij Leuven (België) tijdens een gala-avond. Andere deelnemende landen zijn België en Duitsland, terwijl Frankrijk vanaf volgend jaar meedoet.

De bedenker van het bos Peter Derksen, tevens directeur van de Stichting, zal bij de uitreiking het lied “Bos van Liefde’ zingen dat speciaal voor dit Herdenkingsbos is opgenomen en als single is uitgebracht.

Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer hebben het Kankerherdenkings-bos, officieel het Koningin Wilhelminabos en gelegen in Boswachterij Roggebotzand te Dronten, in 1999 aan KWF Kankerbestrijding geschonken ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan.

In december 2000 is begonnen met de eerste aanplant van het bos. Nabestaanden van overleden kanker-patiënten kunnen op glaspanelen de namen van hun dierbaren laten graveren en men kan een boom kopen.

Dit jaar zullen meer dan 8000 mensen ruim 2000 bomen planten voor hun dierbaren tijdens het speciale event op zaterdag 24 november ( 24-11-07 ) aanstaande, waarbij ook de glaspanelen met vernieuwde namen onthuld zullen worden. Op dit moment staan er meer dan 17.500 namen gegraveerd op glaspanelen, die staan op de Gedenkplek in het bos en een dito aantal bomen zijn geplant voor dierbaren die overleden zijn kanker.

Peter Derksen, directeur van Stichting Nationale Boomfeestdag, heeft dit bos bedacht en ontworpen. Dit naar aanleiding van het overlijden aan kanker van de man van zijn zusje én van zijn schoonvader. Bij beiden was hij aanwezig toen ze stierven en hierdoor kwam hij op het idee van het planten van een boom: wortels in de aarde en de kroon reikend naar de hemel.
Om de prijs van het kopen van een boom zo laag mogelijk te houden heeft hij een CD-single opgenomen: ‘Bos van Liefde/Bij Jou’ waarvan de totale opbrengst gaat naar het beheer en onderhoud van dit Kankerherdenkings-bos.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: