Atelier Antoinette helpt zelf urnen maken

Gepubliceerd op 13 Oktober 2007, 20:30
Laatst bijgewerkt op 13 Oktober 2007, 20:30

Antoinette de Vroomen begeleidt mensen die zelf een urn willen maken. Deze zomer streek ze vanuit Tilburg neer in Beuningen en verbouwde een voormalig architectenkantoor tot Atelier Antoinette.

Urnen maken, daar wil ze in verder. Na drie jaar werken bij een uitvaartonderneming en kanker overwonnen te hebben, werd ze gevraagd om het Johan Stekelenburg Compliment te maken. Dat is een beeld als eerbetoon aan de overleden Tilburgse burgemeester. Het beeld wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een bedrijf dat zich belangeloos inzet om jongeren aan werk te helpen.

“Deze drie dingen waren de start van de begeleiding bij urnen maken. Het was een teken dat ik het moest doen. Nadat ik het beeld gemaakt had voor het Johan Stekelenburg Compliment, drong het echt tot me door. Ik dacht; dit is het, hier moet ik voor gaan. Het past gewoon bij me.”

Op dit moment begeleidt Antoinette een man die een beeld maakt om de urn van zijn overleden vrouw in te zetten. De begeleiding gebeurt in drie stappen: eerst maken ze samen een klein figuurtje, zodat de klant kan wennen aan de klei. Dan wordt er een oefenversie gemaakt en als de klant klaar is voor het echte werk beginnen ze samen aan het herdenkingsobject. Zelf een urn maken helpt volgens Antoinette ook bij het verwerkingsproces. “Het voegt iets persoonlijks toe en mensen vinden het vaak heel fijn dat ze op deze manier het verlies van hun dierbare kunnen verwerken.”

Naast het maken van urnen, begeleiden van kinderfeestjes en vrijgezellenfeesten is Atelier Antoinette ook Unicef-verkooppunt. De kunstenares bestelt spullen bij Unicef en verkoopt ze vervolgens in haar atelier. De opbrengst gaat geheel naar Unicef. Ook zijn enkele werken van de kunstenares op dit moment te zien in het Beuningse crematorium Rijk van Nijmegen.

Website = www.atelierantoinette.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: