DLE en GUV samen in uitvaartverzekeringen

Gepubliceerd op 18 Oktober 2007, 20:35
Laatst bijgewerkt op 18 Oktober 2007, 20:35

AALTEN / DINXPERLO – De regionale non-profit organisaties De Laatste Eer (DLE) uit Dinxperlo en Gelderse Uitvaart Verzekering N.V. (GUV ) te Aalten gaan samenwerken bij het afsluiten van aanvullende verzekeringen voor de leden van DLE.

Tot dit besluit kwamen het bestuur van DLE en de directie van GUV in de afgelopen periode. Er waren al contacten gedurende langere tijd omdat men in dezelfde regio werkt, maar tot een samenwerking was het nooit gekomen. De leden worden niet geconfronteerd met een nieuw contactpersoon daar ook de relatiebeheerder die de leden bezocht in dienst getreden is bij GUV N.V.

DLE sinds jaar en dag een begrip
Theo Veerbeek, penningmeester van DLE, geeft uitleg: “De Laatste Eer is een begrip in Dinxperlo en omgeving met duizenden leden. Als instelling met een ideëel doel op het vlak van de uitvaartverzorging dragen zij zorg voor een waardig afscheid van een overledene. Hiervoor staat hen een eigen uitvaartcentrum met alle faciliteiten ter beschikking. De uitvaarten worden uitgevoerd door Rene Derksen Uitvaartverzorging in Dinxperlo. Zo wordt professionaliteit gekoppeld aan zorg. De nabestaanden worden dan ook professioneel maar met persoonlijk aandacht en zorg begeleid bij het verzorgen van een uitvaart van een dierbare.”

GUV N.V. en GUV Berkenhove
Directeur Bert van Asselt van GUV N.V. een zustermaatschappij van GUV Berkenhove die in Aalten het Uitvaartcentrum en Crematorium beheerd: “tijdens de Open Dag van DLE was ik aanwezig om de Dinxperlose bevolking te informeren over het nieuw te bouwen Uitvaartcentrum en Crematorium in november 2006. Tijdens deze open dag werden de contacten aangehaald en er volgden een aantal besprekingen die als resultaat hadden dat er nu een samenwerking tot stand komt.”

Zonder winstoogmerk -goedkoper voor de leden
Rene Derksen, uitvaartverzorger in Dinxperlo, vervolgt: “met deze samenwerking wordt het voor iedereen nog interessanter om een aanvullende verzekering af te sluiten. GUV N.V. is namelijk aanzienlijk goedkoper dan andere verzekeraars. Vanwege het feit dat er zonder winstoogmerk gewerkt wordt, zijn de tarieven van GUV N.V. laag. Zeker nu de kosten van een uitvaart de laatste jaren gestegen zijn is dit zeer belangrijk.”

Uitvaartkostenmeter en persoonlijk advies
“DLE en GUV N.V. werken nu met een uitvaartkostenmeter. Indien men deze invult, kan men een goede inschatting maken van de kosten van een uitvaart. Vaak zijn uitvaartpolissen na het afsluiten in de kast verdwenen en worden de verzekerde bedragen niet aangepast. Veel uitvaartpolissen zijn daarom niet dekkend voor de huidige uitvaartkosten. Om te voorkomen dat men later voor verrassingen komt te staan is het verstandig er nu voor te zorgen dat het verzekeringspakket zo goed mogelijk aansluit bij de persoonlijke omstandigheden. DLE geven samen met GUV N.V., zonder winstoogmerk, informatie over uitvaartkosten” aldus Theo Heesen, secretaris van DLE.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: