De Condoleancebox

Gepubliceerd op 19 Oktober 2007, 14:33
Laatst bijgewerkt op 19 Oktober 2007, 14:33

Waarom de Condoleancebox?
Bij crematies en begrafenissen ontstaan vaak grote rijen met mensen die het condoleanceregister willen tekenen. Dat kost veel tijd en sommigen willen soms ook een persoonlijke boodschap kwijt i.p.v. alleen maar hun naam en adresgegevens en dit kan niet in een condoleanceregister. Daarom heeft Yvonne de Vries van ‘de Kandeel’ in Enschede iets nieuws ontwikkeld. Een oplossing ter voorkoming van die lange rijen voor het condoleanceregister en door de persoonlijke steunbetuigingen tegelijkertijd een mooie en waardevolle herinnering voor de nabestaanden: “de Condoleancebox”.

Wat houdt de Condeancebox in en hoe gaat het in z’n werk?

Het concept van de Condoleancebox bestaat uit 3 delen:

Condoleancekaarten: Samen met de rouwkaarten worden speciale condoleancekaartjes meegestuurd (met een klein instructiebriefje), waarop mensen thuis alvast hun naam en adres en eventueel een persoonlijke steunbetuiging kunnen schrijven. Kinderen kunnen er bijvoorbeeld ook een tekening op maken. We maken deze condoleancekaarten in eerste instantie in 6 verschillende soorten.

Condoleancebox: een mooie fluweelstoffen kubus waarin de mensen de condoleancekaarten kunnen deponeren. Dus in plaats van dat de mensen tijdens de uitvaart in de rij staan om iets te schrijven in het condoleanceregister, hoeven ze alleen nog maar het condoleancekaartje in de box te doen. De box staat bij de begrafenis of de crematie op de plek waar anders het condoleanceregister zou liggen of staat na de plechtigheid op de koffietafel. De nabestaanden nemen de box na afloop mee naar huis.

Bewaarbox: Voor thuis heeft Yvonne de Vries een speciale “boekachtige” fluweelstoffen box ontworpen, waarin de beschreven condoleancekaartjes bewaard kunnen worden. De nabestaanden kunnen zelf beslissen of ze alle kaartjes of een selectie hiervan willen bewaren. Daarnaast is er in de box ook plek voor een foto en andere persoonlijk spulletjes van de overledene zoals bijvoorbeeld de trouwring. De Box kan staand in bv. een kast worden opgeborgen.

Voordelen van de Condoleancebox:

Vaak val je in zo’n gat als je na de begrafenis thuiskomt. Alle drukte is ineens voorbij. Nu kunnen de nabestaanden nog de kaartjes met steunbetuigingen lezen, want op zo’n dag vol emoties gaan er veel momenten aan hen voorbij. De Condoleancebox vormt daarom voor de nabestaanden een blijvende herinnering van de plechtigheid en biedt tevens ruimte voor het bewaren van dierbare herinneringen.

Specificaties:

De Condoleancebox, de Bewaarbox en de Condoleancekaarten (per 50 verpakt) zijn apart leverbaar, maar horen wel als set gebruikt te worden.

De Condoleancebox en de Bewaarbox zullen leverbaar zijn in 4 verschillende kleuren: donkerrood, donkerblauw, groen,en antraciet. Allemaal uitgevoerd in fluweelstof.

De Condoleancebox gaat open met een grote klep en een gleuf aan de bovenzijde. De klep sluit met een magneetje.

De Bewaarbox is van binnen bekleed met zwart papier. De persoonlijke bezittingen kunnen in een speciaal afgesloten vakje worden opgeborgen en de Condoleancekaarten in een apart open vak. Eventueel is er ook ruimte in de Bewaarbox om linten en andere herinneringen te bewaren.

de Kandeel B.V.
Industriestraat 32
7513 EZ Enschede

Telefoon: 053 4342975
Fax         : 053 4300325
E-mail    : verkoop@kandeel.nl

www.condoleancebox.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: