Hilversum – Onderzoek crematorium Zuiderhof

Gepubliceerd op 29 Oktober 2007, 21:19
Laatst bijgewerkt op 29 Oktober 2007, 21:19

Het college van b en w bekijkt de haalbaarheid van een klein crematorium op de begraafplaats Zuiderhof, zo meldt D66. ,,Belachelijk”, stelt fractievoorzitter Barend Smit, die vreest voor aantasting van het Dudokmonument.

Smit wijst erop dat volgens de Landelijke Vereniging van Crematoria crematies in de buurt, in een klein crematorium, de trend van de toekomst is. ,,Ook in Hilversum duiken dan ook plotseling de verzoeken van private partijen op om een crematorium te mogen vestigen in de voormalige dienstwoning bij de begraafplaats Zuiderhof aan de Kolhornseweg.” Zo’n buurtcrematorium is heel kleinschalig, ,,maar dat wordt natuurlijk niets in zo’n dienstwoning.”

De uit 1964 daterende Zuiderhof grenst aan de Hoorneboegse Heide. Architect W.M. Dudok heeft de gebouwen ontworpen. Om de dienstwoning geschikt te maken als ‘buurtcrematorium’ is een verbouwing nodig, denkt Smit. ,,Dus het verknoeien van een Dudokmonument.”

Toch is het college van b en w van plan een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren. Dat onderzoek moet antwoord geven op de vraag of het exploiteren van de dienstwoning als crematorium zowel maatschappelijk als milieutechnisch haalbaar is.

Bron:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: