Lezing over de ‘uitvaart’

Gepubliceerd op 29 Oktober 2007, 10:10
Laatst bijgewerkt op 29 Oktober 2007, 10:10

Oud-Trichtenaar Martin Koelen houdt in de maand november twee keer een lezing over zijn boek ‘De beleving van ‘mijn’ uitvaart’. Een ‘troost -en informatieboek’ voor nabestaanden en tevens geschikt als informatieboek voor belangstellenden. Op bijzondere wijze, door als het ware door hun ogen te kijken, geeft de schrijver inzicht in het leven, overlijden, begrafenis of crematie van 28 verschillende mensen.

Martin werkte jaren bij de Koninklijke Landmacht en verhuisde vanwege zijn werk in 1999 vanuit Tricht naar Seedorf, Duitsland. Ná zijn functioneel leeftijdsontslag verhuisden hij en zijn vrouw Annie naar Herten en is hij begonnen met schrijven. Tijdens zijn laatste functie in Seedorf kwam hij voor het eerst in aanraking met ‘de uitvaart’. Als Hoofd Inwendige Dienst van een groot Gezondheidscentrum was hij ook verantwoordelijk voor zijn eigen uitvaartcentrum en vanaf dat moment heeft dit werk hem nooit meer losgelaten. Onder zijn verantwoordelijkheid zijn een aantal uitvaarten van collega’s en familieleden van collega’s verzorgd. Ná zijn ‘pensionering’ en terugkeer in Nederland, is hij gaan werken als ‘algemeen medewerker’ in een uitvaartcentrum. Martin wordt gedreven door zijn passie: deuren te willen openen voor nabestaanden en belangstellenden. Hij levert met zijn ‘Troost -en informatieboek’ over de uitvaart, een positieve bijdrage aan enerzijds de nabestaanden, die weten en voelen dat hun dierbare overledene nog héél dicht bij hen is en anderzijds aan iedereen, die op een bijzondere manier geïnformeerd wil worden. Hierover kan hij ook uitstekend vertellen en wel op z’n manier dat een toch wel zwaar onderwerp heel goed bespreekbaar wordt.

De lezingen worden gehouden op dinsdag 6 en dinsdag 13 november bij Fuégo Design, Nieuwsteeg 54a. Aanmelden kan bij Fuégo Design, telefoon 0345-575676. De lezing duurt ongeveer 2 uur. Aanvang van de lezing 19.30 uur. Koffie met wat lekkers staan klaar. Toegang gratis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: