Persbericht Nolet Bult te Oldenzaal

Aan collega’s, vakgenoten, familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden.
Een aantal van jullie zijn al op de hoogte, anderen nog niet, daarom nog een keer het persbericht van de lezing over afscheid en rouw die ik op dinsdag 6 november ga geven in de bibliotheek in Oldenzaal.

Als aanloop daar naartoe heb ik nog een ander plan vorm gegegeven voor Allerzielen en dat staat vandaag in de krant! Hierbij de link naar het artikel uit de TC Tubantia http://www.tctubantia.nl/regio/oldenzaal/article2082179.ece?startshow=null&startSlide=null

Jullie zijn uiteraard bij beide bijeenkomsten van harte welkom!!!

NOLET UITVAARTBEGELEIDING

7573 AZ Oldenzaal

nolet@noletbult.nl
www.noletbult.nl

PERSBERICHT

lezing in bibliotheek

afscheid en rouw

 

Afscheid nemen en loslaten, niemand leert het ons. Tóch kan een ieder van ons er mee geconfronteerd worden dat een dierbaar persoon in de familie- of vriendenkring overlijdt.

Op dinsdagavond 6 november, van 19.30 – 21.30 uur, houdt mevrouw Nolet Bult in de Openbare Bibliotheek Oldenzaal een lezing over afscheid nemen en rouw. Zij is in juni vorig jaar begonnen als uitvaartonderneemster in Oldenzaal en omgeving en richt zich op persoonlijke uitvaartbegeleiding.

Goed afscheid nemen betekent tijd nemen om te beseffen wat er gebeurd is. Stap voor stap krijgt in de dagen tussen overlijden en uitvaart een laatste afscheid steeds meer vorm. Daarbij mogen en kunnen dierbare naasten heel veel dingen zelf doen. Juist dát maakt het afscheid persoonlijk en kan troost geven.

Rouw is het woord voor alles wat iemand moet doormaken die door de dood iemand verliest, die in zijn leven heel belangrijk was. Maar rouw is ook verlies van gezondheid, van je baan, van een verlangen….

Rouw raakt alle aspecten van het leven aan, voor een ieder weer anders en met een heel scala aan gevoelens. Verlies verwerken is voor iedereen moeilijk en goede ondersteuning kan helpen bij het delen van emoties.

Op deze avond komen vele aspecten over het laatste afscheid en rouw, bij kinderen én volwassenen, aan bod. Ook is er informatie over verzekeringen en speciale aandacht voor het betrekken van kinderen bij afscheid en hun manier van rouwen.

Stichting Welzijn Ouderen en Humanitas zijn eveneens aanwezig. Zij geven aan wat zij op het gebied van rouwverwerking kunnen bieden in Oldenzaal.

Vanaf maandag 15 oktober is er een speciale expositie over dit thema ingericht in de bibliotheek.

Kaartjes voor deze lezing kosten € 3,50  en zijn te koop vanaf 15 oktober bij de Klantenservicebalie van de bibliotheek aan de Ganzenmarkt in Oldenzaal.

Reserveren kan ook via: ida.linderhof@bibliotheekoldenzaal.nl of per telefoon:

0541 512516

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: