Geld moet terug na pijnlijke fout Interpolis

Gepubliceerd op 31 Oktober 2007, 21:00
Laatst bijgewerkt op 31 Oktober 2007, 21:00

Alkmaar  – Triest hoor. Krijg je als familie een laatste uitkering na het overlijden van je broer, moet je het grootste deel terug betalen. Oeps, foutje van de verzekeraar.

J. Rood uit Hoogwoud roept hulp in als hij er met verzekeraar Interpolis niet meer uitkomt.

Zijn broer overlijdt op 15 maart 2006. Rood regelt alle zaken en meldt het overlijden ook bij de Stichting Vervroegd Uittreden Levensmiddelenbedrijf, net als bij zijn werkgever Deen in Hoorn. Een week later volgt er nog een storting van 1290, gevolgd op 20 april door een laatste bedrag van 5086. Rood gaat er vanuit dat het een soort slotuitkering is en de familie benut het geld om de uitvaart te regelen. Want daarvoor had zijn broer geen geld opzij gelegd. Daarna worden de financiën afgehandeld.

Omdat Rood als executeur testamentair graag een opgave wil hebben voor de belastingen, zoekt hij in juni contact met de uitkerende instantie. ,,Groot was dan ook mijn verbazing dat ik op 14 juli een brief kreeg, waarin stond dat wij  de 3536 terug moesten storten.” Interpolis, dat namens de VUT-stichting de uitkeringen doet, had per abuis een bedrag uitgekeerd dat toekomt aan een gehuwde, terwijl Rood recht had op het bedrag voor een alleenstaande. Er zou al op 1 mei een brief over zijn verstuurd, maar die was ongeopend teruggekomen bij Interpolis, dat namens de Stichting Vervroegd Uittreden Levensmiddelenbedrijf, de financiën regelt. Logisch, zegt Rood, want die brief was naar het adres van zijn overleden broer gestuurd. Er volgt een uitvoerige briefwisseling met een groot aantal mensen bij Interpolis, maar beide partijen komen niet nader tot elkaar.

Namens Rood steken een hulpverlener licht op bij het Kifid, het klachteninstituut financiële dienstverlening. Een woordvoerder zegt dat bedrijven in principe de gelegenheid moeten krijgen om hun fouten te herstellen, hoe pijnlijk dat hier ook is.

Bronvermelding :


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: