Mensen bij dieren begraven wordt mogelijk in België

Gepubliceerd op 31 Oktober 2007, 17:34

Laatst bijgewerkt op 31 Oktober 2007, 17:30

Normaal plaats ik geen berichten over crematie’s en begraven van beesten in het algemeen of van berichten uit het buitenland. Maar met het onderstaande ben ik het volkomen eens en men zou dit ook dus in nederland van mij direct offiecieël mogen gaan toestaan !!

Dierenbegraafplaats nu ook voor mensen:
LUIK – Mensen kunnen voortaan bij hun huisdier begraven worden op de dierenbegraafplaats in Luik.

De dierenbegraafplaats wil “mensen de gelegenheid geven hun dierbaren te laten rusten bij hun geliefd huisdier”, schrijft Sud Presse.

Stéphanie en Fabien Waltergny zijn de eersten die hiervan gebruik maken. Over drie weken gaan ze de as neerleggen van hun in 2003 overleden baby. “Hij zal rusten nabij onze kat en onze kip die hier begraven liggen.”

Het kindje rust nu in het columbarium – een plek met een nisje waar de urn met as staat – , maar die plaats vinden de ouders “luguber en weinig verwelkomend. Bovendien komen we wekelijks naar het dierenkerkhof”, zeggen ze.

Volgens gemeenteambtenaar Julie Fernandez Fernandez zijn er wel vragen bij dit initiatief. “Hierdoor wordt het dierenkerkhof een begraafplaats voor mensen, die door de overheid moet beheerd worden. Van dit initiatief waren we helemaal niet op de hoogte.” Ze laat de zaak onderzoeken en sluit vervolgstappen niet uit.

Lees verder >>>>>

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: