Vitus Consult

Gepubliceerd op 02 November 2007, 11:48
Laatst bijgewerkt 02 November 2007, 11:48

Vrijwel iedereen krijgt een keer in zijn of haar leven te maken met de afhandeling van een nalatenschap. Wanneer iemand komt te overlijden dient er na de uitvaart veel te worden geregeld. Er moeten diverse instanties worden geïnformeerd, verzekeringen worden gewijzigd of stopgezet, een boedel worden verdeeld, aangifte worden gedaan van successierechten en ga zo maar door.

Al met al komt er veel kijken bij de afwikkeling van een nalatenschap in een periode van verdriet om het verlies van een dierbare. Waar bij een uitvaart kan worden gekozen uit meerdere uitvaartondernemers die zorgen uit handen nemen, bestond er tot voor kort geen mogelijkheid om hulp te krijgen bij de afwikkeling van een nalatenschap. Het was gebruikelijk dat één of meerdere nabestaande(n) deze taak op zich nam(en). Omdat de afwikkeling van een nalatenschap maanden tot soms wel jaren kan duren, afhankelijk van de beschikbare tijd en kennis van de erfgenamen en de complexiteit van de nalatenschap, legt dit een groot beslag op iemands leven.

Bij een nalatenschap komt men in aanraking met veel onbekende disciplines die soms specifieke kennis vereisen. Niet iedereen kan of wil een nalatenschap afhandelen. In een periode van rouw zijn administratieve zorgen het laatste waar men behoefte aan heeft. Daarnaast kunnen ook tijd of afstand een belemmering vormen om snel en efficiënt een nalatenschap zelf af te handelen.

Vitus Consult is een klein, onafhankelijk bedrijf. Wij zijn gespecialiseerd in het op persoonlijke en respectvolle wijze afwikkelen van nalatenschappen (of delen daarvan). Ook kunnen wij mensen die zelf een nalatenschap afhandelen, hierin begeleiden en adviseren. De erfgenamen blijven uiteraard betrokken bij en geïnformeerd over de voortgang, waardoor men zicht houdt op de afwikkeling.

Daarnaast heeft Vitus Consult de Nabestaandengids© ontwikkeld. De Nabestaandengids© is een op maat gemaakt document voor mensen die bij leven alvast willen zorgen voor hun toekomstige nabestaanden. Middels de Nabestaandengids© weten toekomstige nabestaanden exact welke zaken moeten worden afgewikkeld en waar ze de benodigde gegevens kunnen vinden. De Nabestaandengids© is zowel digitaal als in een losbladige map verkrijgbaar, waardoor deze eenvoudig geactualiseerd kan worden. Dit laatste is zeker aan te bevelen wanneer de gezinssamenstelling verandert, men verhuist of bijvoorbeeld de wetgeving omtrent nalatenschappen wijzigt.

Vitus Consult = www.vitusconsult.nl
Sint Vitusstraat 20
1411 PT Naarden-Vesting
Telefoon: 035-6953501
Mobiel: 06 55884535

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: