10-11-07 Opendag: GOUDA – Uitvaartcentrum op de moderne toer

Gepubliceerd op 07 November 2007, 21:23
Laatst bijgewerkt 07 November 2007, 21:23

Met een druk op de knop kunnen van de gewone tafels in de ontmoetingsruimtes staantafels worden gemaakt en in alle rouwkamers hangt tegenwoordig een spiksplinternieuw LCD scherm. Op de LCVD schermen kunnen we dierbare vakantiefoto’s, filmpjes en rouwkaarten laten zien.

Het uitvaartcentrum van Monuta aan het Aalberseplein in Gouda heeft de afgelopen weken een metamorfose ondergaan en gaat op de moderne toer.

Na vijf weken van verbouwen en inrichten is nu het moment om de deuren te openen voor de inwoners van Gouda en omstreken. Zaterdag 10 november kunnen geïnteresseerden tussen 11.00 en 16.00 uur in het uitvaartcentrum terecht voor onder andere informatie, kunst, een lezing over rouwverwerking en een workshop bloemschikken.

Teamleider John van Zadelhoff: ,,We willen de drempel verlagen en mensen kennis laten maken met ons uitvaartcentrum. Normaliter zullen mensen niet zo snel hier naar binnen stappen. Daarom organiseren we een open huis om belangstellenden toch te informeren. Uit de praktijk blijkt dat er veel onwetendheid is bij mensen over de gang van zaken, verzekeringen en de mogelijkheden bij het verzorgen van een uitvaart.’’

Middels grote advertenties in kranten probeert Monuta een brede doelgroep te bereiken en mensen uit te nodigen eens een kijkje te nemen in het moderne uitvaartcentrum. Daarnaast zijn er ruim 3300 persoonlijke uitnodigingen verstuurd aan alle eigen verzekerden.

Van Zadelhoff: ,,Het kan mij niet druk genoeg zijn. We doen enorm ons best om de open dag succesvol te laten verlopen. Het zou leuk zijn als die inspanning wordt beloond met een enorme opkomst. Het is jaren geleden dat wij ons centrum op deze manier hebben opengesteld. Hopelijk werkt dat nu in ons voordeel.’’

Eigenlijk voldeed de ruimte nog prima, maar het gebouw was wel erg gedateerd. Na ruim 25 jaar vond Monuta het tijd voor vernieuwing. Vooral de uitstraling moest anders worden, meer van deze tijd. Van Zadelhoff: ,,De LCD-schermen passen in ieder geval goed in de moderne inrichting. Mensen die dat willen kunnen ze gebruiken om bijvoorbeeld de laatste vakantiefoto’s op te laten zien, filmpjes, muziek of de rouwkaart. Ik zie het als een uitbreiding van onze service. Er zullen mensen zijn die dit als een toegevoegde waarde zien. Van de staantafels kunnen we gebruik maken als er bij condoleances veel belangstellenden worden verwacht.’’

Andere veranderingen zijn de moderne, eigentijdse tekentafels voor de condoleanceregisters met een houder voor de rouwcirculaire of een foto van de overledene. En er is een toilet voor mindervaliden gekomen, zodat het gebouw voortaan ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.

Enkele ruimten moeten nog worden aangekleed en daar gaat Stichting Ipse en Gemiva SVG voor zorgen.

Mensen met een verstandelijke beperking tonen tijdens de open dag hun creativiteit en maken schilderijen om de muren op te leuken. Er zullen ook schilderijen te koop worden aangeboden.

Verder is er tijdens de open dag de mogelijkheid om de eigen wensen rond de uitvaart, door n een scenarium, kenbaar te maken. Zo is men er zeker van dat de uitvaart geheel naar eigen wens zal verlopen en dat nabestaanden niet met onnodige vragen rond de uitvaart achterblijven. Van Zadelhoff: ,,Wij Zijn in ieder geval erg benieuwd naar de hoeveelheid belangstelling aanstaande zaterdag. En hopelijk kunnen we veel vragen van mensen beantwoorden. Want helaas hebben we allemaal te maken met het verlies van dierbaren. Dan lijkt het me goed om te weten wat de mogelijkheden zijn bij een uitvaart.’’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: