Gisteravond Bibliotheek te Oldenzaal – Voorlichtingsavond Afscheid & Rouw

Gepubliceerd op 07 November 2007, 03:14
Laatst bijgewerkt 07 November 2007, 03:14

dinsdagavond 6 november j.l. vanaf 19.30 tot ongeveer 21.30 uur, hield mevrouw Nolet Bult in de Openbare Bibliotheek Oldenzaal een lezing over afscheid nemen en rouw.

Zij is in juni vorig jaar begonnen als uitvaartonderneemster in Oldenzaal en omgeving en richt zich op persoonlijke uitvaartbegeleiding.

Goed afscheid nemen betekent tijd nemen om te beseffen wat er gebeurd is. Stap voor stap krijgt in de dagen tussen overlijden en uitvaart een laatste afscheid steeds meer vorm. Daarbij mogen en kunnen dierbare naasten heel veel dingen zelf doen. Juist dát maakt het afscheid persoonlijk en kan troost geven.

Rouw is het woord voor alles wat iemand moet doormaken die door de dood iemand verliest, die in zijn leven heel belangrijk was. Maar rouw is ook verlies van gezondheid, van je baan, van een verlangen….

Rouw raakt alle aspecten van het leven aan, voor een ieder weer anders en met een heel scala aan gevoelens. Verlies verwerken is voor iedereen moeilijk en goede ondersteuning kan helpen bij het delen van emoties.

Op deze avond kwamen vele aspecten over het laatste afscheid en rouw, bij kinderen én volwassenen, aan bod. Ook was er informatie over verzekeringen en speciale aandacht voor het betrekken van kinderen bij afscheid en hun manier van rouwen.

Stichting Welzijn Ouderen en Humanitas waren eveneens aanwezig. Zij gaven aan wat zij op het gebied van rouwverwerking kunnen bieden in Oldenzaal.

Ook waren diverse collega’s aanwezig, tijdens de pauze konden de ongeveer TACHTIG aanwezigen vragen stellen aan Nolet en haar collega’s en kregen ter plekke antwoord. Na de lichtavond op de kerkhoven van oldenzaal vrijdag j.l. heeft Nolet Bult ter dege laten merken dat de uitvaartondernemers van heden een uitvaart kunnen samenstellen die volledig voldoet aan de wensen van de nabestaanden !

Meer informatie op haar website www.noletbult.nl

Bronvermelding met Foto’s :


Advertenties

Eén reactie

  1. Ik vond het een perfect verzorgde avond van Nolet, waar mensen veel te weten zijn gekomen en troost uit hebben kunnen halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: