College Ede stemt in met strooiveld

Gepubliceerd op 10 November 2007, 18:08
Laatst bijgewerkt 10 November 2007, 18:08

Uitvaartbedrijf Yarden wil naast het crematorium in Ede


een urnenmuur bouwen. Dit voorstel is goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ede. De gemeenteraad moet het nu nog goedkeuren.

Het crematorium is gebouwd aan de Slingerboslaan.

Yarden heeft aan de gemeente gevraagd of het bij het crematorium ook een muur mag maken waar de urnen ingezet kunnen worden. Ook heeft Yarden gevraagd of het een veld mag aanleggen waar de as van de overledene uitgestrooid kan worden.

Volgens het college van burgemeester en wethouders dat deze verzoeken van Yarden heeft bekeken, zijn er geen milieutechnische bezwaren en staat ook ruimtelijk gezien de uitvaartonderneming niets in de weg om de voorzieningen direct naast het gebouw aan te leggen.

De plannen voor een crematorium stuitten op veel verzet. De komst van deze voorziening lag gevoelig bij delen van de bevolking. Het kon er toch komen doordat door de onderhandelaars nauwkeurig is besproken wat er wel en wat er niet op deze plek zou komen.

Een van de lastige punten was een rouwcentrum bij het crematorium waar de overledenen opgebaard worden. Crematorium Vereniging Nederland ging ermee akkoord dat een rouwcentrum niet gebouwd werd. Nu komt deze wens volgens gemeentewoordvoerder Henk Faas toch weer bovendrijven, net als de urnenmuur en het strooiveldje.

Het crematorium ging medio 2005 open. “Ik denk dat het te maken heeft met voortschrijdend inzicht”, zegt Faas. ,,Het college heeft gezegd dat wat het rouwcentrum betreft meer onderzoek nodig is. “

Yarden heeft gezegd dat het onder meer wil kijken of het centrum op de benedenverdieping van het crematorium gebouwd kan worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: