Monuta wil in Antonius Oostburg

Monuta Uitvaartzorg en -verzekeringen wil een nieuw rouwcentrum bouwen in het Antoniusziekenhuis in Oostburg.

Met ZorgSaam wordt onderhandeld over huur of koop van de ruimte van Zorgcuisine in het Oostburgse ziekenhuis. Eind dit jaar moet duidelijk zijn of de deal tussen Monuta en ZorgSaam doorgaat.

Dit liet Rob Gregoire, regiomanager van Monuta Zeeland, gisteren desgevraagd weten. Het nieuwe rouwcentrum in het Antoniusziekenhuis is bedoeld voor alle uitvaartbedrijven in West-Zeeuws-Vlaanderen. “Onze plannen verkeren nog in de onderhandelingssfeer. Als het doorgaat, willen we in maart of april volgend jaar met de verbouwing beginnen.”

Directeur Paul Rademacher van ZorgSaam heeft wel oren naar een rouwcentrum in het Oostburgse ziekenhuis. De ruimte van Zorgcuisine wordt alleen nog maar gebruikt voor opslag en koeling. Zorginstellingen koken weer op locatie. Ook wordt niet meer gekookt voor Tafeltje Dekje.

“Het Antoniusziekenhuis beschikt al over een mortuarium. We denken er over na om dit mortuarium aan te passen en steken de koppen bij elkaar. Een rouwcentrum van Monuta is een van de mogelijkheden in het onderzoek dat we nu aan het doen zijn.” Als het plan voor het rouwcentrum in het ziekenhuis doorgaat, is de bouw van een nieuw rouwcentrum op de zuidelijke uitbreiding van bedrijventerrein Stampershoek in Oostburg van de baan, vertelde Gregoire gisteren.

De gemeente Sluis kondigde de komst van Monuta naar Stampershoek bij de start van de kavelverkoop in augustus nog met trots aan, maar dat gaat waarschijnlijk dus niet meer door. Monuta is momenteel gehuisvest aan de Oude Stad in Oostburg.

De gemeente Sluis weet officieel nog van niets. “We wachten het overleg af”, liet wethouder Carien Bolijn gisteren weten.

Regiomanager Gregoire kondigde gisteren ook aan dat de verbouwing van het crematorium aan de Bellamystraat in Terneuzen rond de zomer van volgend jaar begint. De verbouwing moet een jaar later klaar zijn. De ontvangstruimte wordt groter gemaakt.

Er zijn al geruime tijd klachten over het ruimtegebrek tijdens rouwplechtigheden. Regelmatig staan mensen tot op de stoep. Raadsleden vroegen regelmatig aandacht voor het probleem.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: