Donor worden? Of juist niet?

Gepubliceerd op 19 November 2007, 10:55
Laatst bijgewerkt 19 November 2007, 12:17

Iedereen die twaalf jaar of ouder is en in Nederland woont, kan zijn of haar keuze over orgaan- en weefseldonatie in het Donorregister laten vastleggen. Registratie geeft duidelijkheid en zekerheid aan iedereen. Het registreren van de keuze kan met het donorformulier. Vanaf vandaag ( 19-11-2007 ) kan dit zelfs online ! http://www.donorregister.nl

De registratie als orgaandonor wordt dus nog makkelijker. Behalve met het papieren donorformulier kan dat nu ook via industernet. Met de website www.donorregister.nl is de belofte van voormalig minister Hoogervorst (Volksgezondheid) ingelost om de donorregistratie verder te vereenvoudigen.

afbeelding vergroten

De website is niet alleen bedoeld voor Nederlanders die zich willen aanmelden als donor, maar ook voor mensen die hun reeds geregistreerde keuze willen inzien of wijzigen. Om toegang te krijgen tot het digitale donorregister moeten bezoekers zich identificeren met een DigiD, het digitale ‘paspoort’ voor overheidsdiensten. Op die manier moet de privacy worden gewaarborgd.

Deze week begint een campagne op televisie en internet om bekendheid te geven aan de nieuwe website. Ruim zeven miljoen Nederlanders hebben nog niet laten registreren of hun organen na overlijden mogen worden gebruikt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: