Voorzitter euthanasieclub opgepakt !

Gepubliceerd op 26 November 2007, 16:00
Laatst bijgewerkt 29 November 2007, 23:52

Voorzitter Gerard Schellekens van de Stichting Vrijwillig Leven (SVL) is opgepakt, omdat hij medewerking verleende bij een euthanasiewens van een 80-jarige vrouw in verpleeghuis Eugeria in Almelo.

Het leven van de bejaarde werd zaterdagmiddag beëindigd. Kort daarna is de 70-jarige SVL-voorzitter uit Maastricht aangehouden. Hij zit nog steeds vast, bevestigde vice-voorzitter Jacob Klompstra maandag. Volgens Klompstra was euthanasie de wens van de vrouw zelf en haar familie.

De politie hield in totaal zes mensen aan, waaronder de 49-jarige zoon van de vrouw. Hij zit nog vast.

De vrouw werd zaterdagmiddag dood in het verpleeghuis aangetroffen. Uit eerste onderzoek van de gemeentearts bleek dat de bewoonster waarschijnlijk een onnatuurlijke dood is gestorven.

Bronvermelding De Telegraaf :

Zie ook het bericht in de Tubantia:

Hoppa nederland heeft weer een rel ! :

Tubantia-Journaal :


Advertenties

2 Reacties

 1. 26-11-2007 20:58:49

  De twee verdachten uit Almelo en Maastricht, die eerder werden opgepakt in verband met de dood van een 80-jarige vrouw in verpleeghuis Eugeria in Almelo zijn maandagavond vrijgelaten.

  Justitie vindt dat er niet voldoende bewijs is om de twee nog langer vast te houden. Wel worden ze nog verdacht van hulp bij zelfdoding. Het leven van de 80-jarige vrouw uit Almelo werd zaterdagmiddag beëindigd op verzoek van haarzelf en haar familie. Uit onderzoek van de gemeentearts bleek dat de vrouw een onnatuurlijke dood was gestorven. Daarna werden de twee verdachten, de zoon van de overleden vrouw en de voorzitter van de Stichting Vrijwillig Leven, opgepakt.

 2. 29-11-2007:
  ALMELO – Burgemeester bemoeide zich met levensbeëindiging.

  Burgemeester Menno Knip (VVD) van Almelo heeft zich persoonlijk bemoeid met de levensbeëindiging van een 80-jarige bewoonster van verpleeghuis Eugeria. Drie maanden geleden vroeg hij de zorginstelling nog eens te kijken naar de situatie van de bedlegerige vrouw.

  Knip is lid van de adviesraad van de Stichting Vrijwillig Leven (SVL). De voorzitter van deze stichting werd afgelopen weekeinde aangehouden op verdenking van hulp bij de zelfdoding van de Almelose bejaarde.

  De arts van het verpleeghuis wilde niet aan de euthanasiewens meewerken omdat er volgens hem geen sprake was van ondraaglijk lijden. „Om die reden heeft de familie mij gevraagd contact te zoeken met Eugeria. Tijdens een telefoongesprek heb ik gevraagd of de zorginstelling nog eens naar de zaak wil kijken. Daar is het bij gebleven”, aldus Knip woensdag.

  De burgemeester zegt dat hij voor alle burgers de functie van ombudsman heeft als er een beroep op hem wordt gedaan. „Mijn sympathie voor de SVL doet daar niets aan af.” Volgens Knip is hij één van de tachtig prominente Nederlanders van de adviesraad van de SVL en hebben de leden geen bevoegdheden. Dat is volgens hem de reden waarom de SVL ontbreekt op de lijst van nevenfuncties die de burgemeester er op nahoudt. „Ik ben ook lid van het comité van aanbeveling van het Orkest van het Oosten. Dat staat evenmin op het lijstje vermeld.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: