ALMELO – Burgemeester bemoeide zich met levensbeëindiging

Gepubliceerd op 29 November 2007, 13:30
Laatst bijgewerkt 29 November 2007, 13:30

Burgemeester Menno Knip (VVD) van Almelo heeft zich persoonlijk bemoeid met de levensbeëindiging van een 80-jarige bewoonster van verpleeghuis Eugeria. Drie maanden geleden vroeg hij de zorginstelling nog eens te kijken naar de situatie van de bedlegerige vrouw.

Knip is lid van de adviesraad van de Stichting Vrijwillig Leven (SVL). De voorzitter van deze stichting werd afgelopen weekeinde aangehouden op verdenking van hulp bij de zelfdoding van de Almelose bejaarde.

De arts van het verpleeghuis wilde niet aan de euthanasiewens meewerken omdat er volgens hem geen sprake was van ondraaglijk lijden. „Om die reden heeft de familie mij gevraagd contact te zoeken met Eugeria. Tijdens een telefoongesprek heb ik gevraagd of de zorginstelling nog eens naar de zaak wil kijken. Daar is het bij gebleven”, aldus Knip woensdag.

De burgemeester zegt dat hij voor alle burgers de functie van ombudsman heeft als er een beroep op hem wordt gedaan. „Mijn sympathie voor de SVL doet daar niets aan af.” Volgens Knip is hij één van de tachtig prominente Nederlanders van de adviesraad van de SVL en hebben de leden geen bevoegdheden. Dat is volgens hem de reden waarom de SVL ontbreekt op de lijst van nevenfuncties die de burgemeester er op nahoudt. „Ik ben ook lid van het comité van aanbeveling van het Orkest van het Oosten. Dat staat evenmin op het lijstje vermeld.”

Bronvermelding :

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: