Werkgelegenheid uitvaartbranche neemt gestaag toe

Gepubliceerd op 29 November 2007, 13:28
Laatst bijgewerkt 29 November 2007, 13:28

Hoewel het aantal overledenen in de afgelopen jaren is gedaald, is de werkgelegenheid in de uitvaartbranche juist gestaag gegroeid van 3.000 in 1994 naar 5.800 in 2004. Dit is een opvallende uitkomst uit de serie The Netherlands in Maps – Death and Space in The Netherlands, samengesteld door onderzoekers van de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de universiteit van Groningen.

Volgens de onderzoekers heeft de groei van de werkgelegenheid vooral te maken met het feit dat Nederlanders meer tijd, aandacht en geld zijn gaan besteden aan een uitvaart. Dit komt onder meer tot uiting in het gemiddelde jaarlijkse aantal uitvaarten dat medewerkers in de uitvaartsector begeleiden. Tussen 1995 en 2004 daalde dit aantal namelijk van 50 naar 25. De werkgelegenheid nam voorts opvallend sterker toe in de landelijke gebieden in het oosten van Nederland dan in de Randstad. Een verklaring kan zijn dat men in de plattelandsgebieden meer tijd uittrekt voor het regelen van een uitvaart.

Volgens de onderzoekers zal de uitvaartsector op lange termijn booming business worden. Zo neemt het aantal overledenen toe van 136.000 nu naar, naar verwachting, 225.000 in 2050.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: