OOSTERHOUT – Kerkhof Veerseweg flink groter

Gepubliceerd op 28 November 2007, 23:22
Laatst bijgewerkt 28 November 2007, 23:22

Als de Oosterhoutse gemeenteraad in december het nieuwe bestemmingsplan voor de begraafplaats aan de Veerseweg goedkeurt kan het kerkhof met 13.500 vierkante meter worden uitgebreid. Er komt dan meer ruimte beschikbaar voor graven, voor het plaatsen van urnen en voor het uitbreiden van het strooiveld.

Door de begraafplaats met bijna anderhalve hectare uit te breiden is de ruimtebehoefte tot 2015 veiliggesteld, zo laten burgemeester en wethouders noteren.

Het nieuwe bestemmingsplan voorziet niet in de bouw van een nieuw uitvaartcentrum aan de Veerseweg. De Stichting Begraafplaatsen Oosterhout, Bruijns Uitvaartonderneming en Dela zijn geïnteresseerd in de bouw van een uitvaartcentrum en crematorium.

Deze ontwikkeling wordt meegenomen in het bestemmingsplan voor het hele gebied van de Heilige Driehoek. De plannen voor deze nieuwe voorziening zijn naar verwachting begin 2008 voldoende uitgewerkt om hierover in gesprek te gaan met de bewoners en instanties in het gebied.

De begraafplaats aan de Veerseweg valt ook binnen het gebied Heilige Driehoek. De gemeente bereidt voor dit hele gebied ook een bestemmingsplan voor. Het bestemmingsplan voor de begraafplaats wordt uiteindelijk opgenomen in het bestemmingsplan voor de hele Heilige Driehoek. Wethouder Yves de Boer (VVD): “De reden om het bestemmingsplan voor de begraafplaats apart te behandelen is dat de begraafplaats zeer dringend meer ruimte nodig heeft. Als gemeente hebben wij de taak om te zorgen voor voldoende capaciteit om overledenen te begraven. Zonder deze tussenoplossing zou de begraafplaats Leijsenakkers hiervoor geen mogelijkheid meer hebben.”

Bij de inrichting van de begraafplaats zal zeker ook rekening worden gehouden met de wensen en gewoonten van moslims. Dat verzekert voorzitter Rien van Noort van de Stichting Begraafplaatsen Oosterhout (SBO).

Maar eerst staat het bestemmingsplan op de agenda. Als dat is vastgesteld en goedgekeurd, gaat de SBO een inrichtingsplan maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: