DEN DUNGEN – Bouwvergunning Koenen Oel vernietigd

Gepubliceerd op 04 December 2007 , 14:58
Laatst bijgewerkt 04 December 2007 , 14:58

De aan de Dungense uitvaartonderneming Koenen Oel in 2006 verleende bouwvergunning voor het pand Schild 15 is door de gemeente nietig verklaard.

Op last van een rechterlijke uitspraak van juli, moest het college de afgegeven vergunning opnieuw bekijken. Met onder meer een verwijzing naar de parkeerdruk is uiteindelijk een nieuwe bouwvergunning geweigerd.

Johan Koenen, een van de twee uitvaartondernemers, was gisteren nog niet op de hoogte van dit besluit. “Voor zover wij weten hebben we een bouwvergunning.”

Afgelopen jaar hebben ze het bedrijvenpand aan het het Schild ook al intern verbouwd volgens de toen afgegeven vergunning.
Bij het opnieuw beoordelen van de bouwvergunning is het college ervan uitgegaan dat Koenen Oel het aantal werkzaamheden in de uivaartbranche heeft uitgebreid. Zo bemiddelen ze volgens de gemeente op dit moment ook bij het verhuren van rouwauto’s, de verkoop van rouwkisten en het verzorgen van koffietafels die elders worden gehouden. ‘Meer activiteiten betekent echter ook een hogere milieubelasting’.

Wat betreft de parkeerdruk heeft de gemeente rekening gehouden met parkeercijfers die gelden voor een begraafplaats/crematorium omdat landelijke cijfers voor een uitvaartcentrum ontbreken. Gemiddeld is er bij een begraafplaats een parkeerbehoefte voor 22 voertuigen. Volgens de gemeente is dit bij Koenen Oel niet mogelijk.

Daar zijn maximaal negen parkeerplaatsen. Koenen merkt op dat het bedrijf op eigen terrein meer parkeerplek heeft. “Bovendien, wat wij aan het Schild hebben is een opbaarruimte, een kleine ontvangstruimte en een kantoor. Dit jaar hebben we er vijf keer iemand opgebaard. De meeste mensen willen toch thuis opgebaard worden.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: