GLANERBRUG – Dode kinderen zondag herdacht in Glanerbrug en Enschede

Gepubliceerd op 04 December 2007 , 14:50
Laatst bijgewerkt
04 December 2007 , 14:50

Het zoontje van Diane Meijer overleed toen hij zeven maanden oud was. Renate van der Veen verloor haar dochtertje toen het negenenhalve maand was. Beide Glanerbrugse moeders van een overleden kind namen het initiatief om op zondag 9 december een herdenking te organiseren voor overleden kinderen.

De bijeenkomst in het kader van Worldwide Candle Lightning wordt gehouden in het dorpshuis aan de Kerkstraat in Glanerbrug en duurt van 18.30 tot circa 20.15 uur. Diane Meijer maakte eerder kinderherdenkingen mee in Groningen en Zwolle. “Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het voor ouders is je overleden kind niet te vergeten en het verdriet te kunnen delen”, aldus Diane. “

Bovendien zijn de reguliere kinderherdenkingen zoals die op de tweede zondag in december worden georganiseerd over het algemeen voor alle overleden kinderen in de hele wereld bedoeld”, vult Renate aan. “Wij willen daar een persoonlijke noot aan toevoegen. De mensen kunnen zelf, als ze dat willen, een concrete rol spelen in de herdenking.

Als ze willen dat tijdens de bijeenkomst de naam van hun overleden kind wordt genoemd, dan kan dat. Dan kunnen ze contact opnemen (tel. 053-46 194 01 of info@renate-uitvaart.nl) We hopen zo aan het verborgen verdriet onder de mensen tegemoet te kunnen komen.” De oorsprong van deze actie komt uit de Verenigde Staten. De Compassionate Friends, de zustervereniging van de Vereniging Ouders van een Overleden Kind (VOOK), nam in 1997 hiertoe het initiatief. Children’s Memorial Day werd in 1998 door president Clinton als een officiële herdenkingsdag erkend. Op vele plaatsen wordt deze Kaarsen Branden Wereldwijd (Worldwide Candle Lighting) begeleid door verschillende activiteiten, zoals bijeenkomsten waar namen worden voorgelezen, kerkdiensten en gedenktochten. Op de herdenking zijn ook mensen van de Vereniging Ouders van een Overleden Kind aanwezig. Eén van hen verzorgt een korte lezing.

*In Enschede is zondag 9 december een herdenkingsmoment vanaf 18.30 uur in de hal van het multifunctioneel centrum Prismare aan de Roomweg-Lonnekerspoorlaan waar ritueelbegeleider Ria Kuiper vorm aan zal geven. Aanmelden moet via tel 06-226 85 740 of www.afscheidinbalans.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: