ALMELO – Kantoren , kinderopvang en een uitvaartcentrum rond De Sumpel

Gepubliceerd op 05 December 2007 , 23:52
Laatst bijgewerkt 05 December 2007 , 23:52

Een rond, zes verdiepingen hoog kantorenpand – met kinderopvangorganisatie De Cirkel als belangrijkste huurder – wordt de blikvanger op de toekomstige kantorenlocatie De Sumpel in Almelo.

Prosyn, een combinatie waarin de projectontwikkelaars Blaak Bouw in Enschede en East Estate Oldenzaal Projects samenwerken, wil rond boerderij De Sumpel vier kantoorgebouwen realiseren. In de boerderij zelf wordt een kinderdagopvangcentrum van De Cirkel gevestigd. Volgens woordvoerder B. Blaak beginnen binnenkort de ruimtelijke procedures. Prosyn hoopt medio volgend jaar met de bouw zelf te beginnen.

De projectontwikkelaars kochten het 8000 vierkante meter grote terrein met de boerderij vorig jaar aan van de Fraters van Utrecht, de kloosterorde waartoe de laatste bewoner van De Sumpel behoorde. Het ronde kantoorgebouw, dat een afwijkende uitstraling krijgt en waarin De Cirkel z’n hoofdkantoor vestigt, wordt straks omringd door een drietal andere gebouwen.

De kleinste, met een vloeroppervlakte van 400 vierkante meter, is volgens Blaak in z’n geheel verhuurd aan Erik Korte Uitvaartverzorging in Almelo.

Aula voor Erik Korte

De toekomstige kantorenlocatie De Sumpel komt aan de Weezenbeeksingel tussen de Meubelboulevard Almelo ( uitertst rechts ) en de Windmolenbroekseweg te liggen. Het terrein wordt ontsloten via de straat De Sumpel en de rotonde met de Windmolenbroekseweg

Voor de beide andere complexen – 800 en 2000 vierkante meter groot – is Prosyn nog op zoek naar huurders. Blaak: “Ik ken de discussie over het overaanbod aan kantoorruimtes in Almelo. Maar dergelijke discussies zijn van alle tijden. Feit is dat veel bestaande gebouwen verouderen en niet meer aan de huidige eisen voldoen. Dus als je als stad wat wilt zul je ook nieuwe panden moeten aanbieden. Er is namelijk geen ondernemer die omwille van de Almelose economie in een bestaan, maar wel verouderd pand gaat zitten.” Prosyn heeft overwogen om het boerderijgebouw De Sumpel te slopen. “Maar gezien de goede staat waarin deze verkeerd, doe we dat niet”, aldus Blaak. Wel wordt de boerderij met het oog op z’n nieuwe functie als kinderopvangcentrum, grondig verbouwd. Volgens Blaak is er rond de boerderij voldoen ruimte voor het houden van kleine dieren, zodat de kinderopvang ook in een boerderijachtige sfeer kan plaatshebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: