15-12-07: Dienst voor troost in Slingerbos

Gepubliceerd op 11 December 2007 , 17:34
Laatst bijgewerkt 11 December 2007 , 17:34

Voor de tweede keer wordt op zaterdag 15 december een zogeheten gedenkings- en troostdienst gehouden in het crematorium Slingerbos in Ede. Er zijn inmiddels ongeveer dertig aanmeldingen voor binnen gekomen.

Vorig jaar werd deze speciale dienst gehouden op zondag. Om niemand voor het hoofd te stoten in verband met de christelijk geloven is volgens Ank Speelziek besloten om de dienst deze keer op een zaterdag te houden.

Speelziek heeft in Ermelo een uitvaartbedrijf en wordt door Monuta ingehuurd om de troostdienst te doen in Ede. “Vorig jaar hadden we twee diensten op een dag in Ede. Een voor ouders met kinderen die bijvoorbeeld een overleden ouder, opa of oma wilden gedenken en daarna was er een dienst voor volwassenen. We zijn afgestapt van deze verdeling.”

In de algemene gedenkings- en troostdienst wordt wel volop rekening gehouden met de kinderen die in de aula zitten. Speelziek: “Ik vertel een speciaal verhaal voor kinderen en ze krijgen een sterlampje mee naar huis dat ze een kleur kunnen geven en waar ze de naam op kunnen schrijven van de overledene.”

Verder is er niet veel veranderd aan de opzet van de troostdienst, zegt Speelziek die er nu in totaal drie verzorgd heeft. “De wijzigingen die ik in die drie keer heb gemaakt, hadden niet te maken met de inhoud, maar met huishoudelijke en logistieke zaken.”

Monuta, eigenaar van het Edese crematorium, houdt de troostdiensten omdat de uitvaartverzorger het jammer vindt dat er in ons land nog veelal in stilte gerouwd wordt. De troostdienst bestaat uit zang, dans, muziek en overdenkingen. Een deel wordt buiten gehouden.

De ceremonie duurt van vijf uur tot half zeven. Voor informatie en aanmelding: 0318-610953.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: