“ EEN GRAFSTEEN HOEFT NIET ALLEEN MAAR VERDRIET OP TE ROEPEN”

Gepubliceerd op 13 December 2007 , 15:45
Laatst bijgewerkt 13 December 2007 , 15:45

Chris Visser (48) schildert niet meer met verf en penseel. In plaats daarvan gebruikt ze nu stukjes glas en een kniptang en als ondergrond gebruikt ze geen doek, maar steen en beton.

Haar ‘schilderijen’ hangen niet aan de muur van een galerie, maar liggen op een begraafplaats. Waar ze een persoonlijk verhaal vertellen over iemand die er niet meer is.

Tot voor kort leken de meeste begraafplaatsen op nieuwbouwwijken uit de jaren zeventig. Saai, onpersoonlijk en grijs. De laatste jaren is een tendens zichtbaar, dat grafmonumenten persoonlijker worden. Dat een grafmonument niet alleen een graf bedekt, maar juist iets zegt over wie de overledene is geweest tijdens zijn of haar leven.

De op de techniek van mozaïek gebaseerde gedenkbeelden van Chris Visser sluiten aan op deze nieuwe manier van gedenken, waarbij de persoonlijkheid van een overledene centraal staat.

“Een grafsteen hoeft niet alleen maar verdriet op te roepen, maar kan ook de mooie herinneringen terughalen aan de mooie momenten die er samen beleefd zijn. “Daarom zit er vaak veel kleur in mijn werk”, zegt ze zelf.

Typerend voor de gedenkbeelden van Chris Visser zijn de niet alledaagse vormen en kleuren met verrassende combinaties van glas, glasmozaïek, keramiek en messing. Materialen die
weersinvloedbestendig en kleurvast zijn. In haar werk speelt ze met krachtige vormen en kleuren, waaruit al associërend nieuwe vormen en beelden ontstaan.

Vaak laat ze zich inspireren door de natuur, een grillig verlopende tak, een verdroogde zaaddoos of een verweerde steen. Waarbij het gebruik van symboliek middel is maar geen doel.

De gedenkbeelden van Chris Visser zijn te zien op:
www.christinavisser.nl
www.memento-gedenkbeelden.nl
Voor inlichtingen kunt u bellen met: 06-51897883.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: