30 December Herdenkingsceremonie te Almelo

Gepubliceerd op 17 December 2007 , 21:40
Laatst bijgewerkt 30 December 2007 , 23:03

Op zondag 30 december organiseert Erik Korte een herdenkingsceremonie op de gemeentelijke begraafplaats ’t Groenedael en bij het crematorium in Almelo. Hij zet ter gelegenheid hiervan de begraafplaats ’t Groenedael en de urnentuin van het crematorium geheel in het licht met fakkels en vuurpotten.

Deze avond organiseert Erik twee bijeenkomsten. Om 18.00 uur begint de bijeenkomst op de begraafplaats en om 20.00 uur is er een bijeenkomst in de urnentuin van het crematorium.

Erik Korte kwam op het idee vanuit zijn ervaring als uitvaartleider. De decembermaand is een maand waarin veel herinneringen zijn aan een dierbare overledene die ons zijn ontvallen. Juist rond de feestdagen is er behoefte om een keer vaker naar de begraafplaats of urnentuin te gaan. Met de herdenkingsceremonies wil de uitvaartondernemer mensen de gelegenheid geven om op speciale wijze in deze behoefte te voorzien.

Beide ceremonies zullen ongeveer een half uur duren. Er wordt een gedicht voorgelezen door Wendy Korte en er wordt een woord ter nagedachtenis gesproken. De ceremonie wordt muzikaal opgeluisterd door Gerda Mulder op dwarsfluit.

Uitvaartondernemer Erik Korte stelt voor iedere belangstellende een kaars beschikbaar. Deze kaars kunt u na de herdenkingsceremonie op het graf, bij de urn of bij het monument voor de overleden kinderen zetten. Uiteraard mag u de kaars meenemen naar huis om deze bij een foto van uw dierbare te plaatsen. De kosten worden door Erik Korte Uitvaartverzorging gedragen.

Erik hoopt op een mooie ingetogen herdenking, een moment om even samen stil te staan bij wat was, maar ook om in een warm samenzijn en met liefde voor onze medemens, vooruit te kijken naar de toekomst, het nieuwe jaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met;
-Erik Korte Uitvaartverzorging 0546-443264
-Tonnie Homan, beheerder begraafplaats ’t Groenedael, 0546-456325

Vandaag 18-12-2007 is er ook een stukje in de Tubantia geplaatst

Aanvulling op 30-12-2007:

Verslag via RTVOOST !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: