Uitvaartmuseum opent morgen !!

Chinezen worden begraven en door middel van verbrandingsrituelen worden er allerlei attributen aan de overledene meegegeven die zijn of haar ziel tijdens ’de tocht langs hellevuren’ van pas kunnen komen.

En een balsemvloeistofapparaat haalt het bloed uit een lichaam en pompt er balsemvloeistof in, zodat een lichaam langer geconserveerd blijft. Wetenswaardigheden die vanaf donderdag te zien zijn in het allereerste uitvaartmuseum van Nederland, ’Tot Zover’, dat morgen op het terrein van begraafplaats de Nieuwe Ooster in Amsterdam feestelijk wordt geopend.
Aan de hand van vier thema’s, Rituelen, Het Lichaam, Rouw & Herinnering en Memento Mori, krijgt de bezoeker allerlei informatie over de dood en alles wat daarmee te maken heeft.

Zo staan er zeven doodskisten die geopend kunnen worden. „In de kisten treffen bezoekers een beeldscherm aan waarop een film draait die toont hoe een bepaalde bevolkingsgroep een crematie of begrafenis beleeft. Het betreft uitvaarten van joden, moslims, katholieken, Chinezen, Surinaamse Creolen, Surinaamse Hindoes en een persoonlijke uitvaart”, vertelt directeur Guus Sluiter met gepaste trots.

• Directeur Guus Sluiter bij een van de zeven doodskisten waarin de uitvaart van een bepaalde bevolkingsgroep te volgen is.

FOTO: RICHARD MOUW

Ook wordt er een kijkje achter de schermen gegeven zodat men kan zien wat er met een lichaam gebeurt nadat het is begraven. Als reclameobject heeft men op het museumplein een tekstbord begraven.


Bron: De Telegraaf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: