Persbericht Monuta 04-01-2008

Persbericht Monuta 04-01-2008
Gepubliceerd op 04 Januari 2008 , 19:40
Laatst bijgewerkt 04 Januari 2008 , 19:40

Monuta stoomt door grens half miljard euro
Groei in intermediairkanaal meer dan 60%

Voor het eerst stoomt Monuta door de grens van een half miljard euro. In 2007 was er vrijwel elke maand een nieuw record te vieren. De bruto omzetgroei in het intermediairkanaal was zelfs meer dan 60%.

Monuta stoomt in 2007 door de grens van een half miljard euro. De
voorlopige bruto omzet is meer dan 600 miljoen euro. Een mijlpaal waar Monuta erg trots op is. Tegelijkertijd een mijlpaal die alleen bereikt kon worden door de inzet van de meer dan 2.700 onafhankelijke tussenpersonen, ruim 100 volmachten en verschillende inkoopcombinaties en ketens. De stijging in het intermediairkanaal bedroeg zelfs meer dan 60% ten opzichte
van 2006.

Monuta is overtuigd van de waarde van de adviesfunctie van het intermediair op het gebied van uitvaartverzekeringen. De ervaring leert dat een tussenpersoon, die met een cliënt in gesprek komt over dit onderwerp de basis legt voor een zeer goede vertrouwensrelatie met de cliënt. In 2007 was vrijwel elke maand een recordmaand. In oktober was de omzet zelfs 90% hoger dan in oktober 2006. Monuta verkoopt online uitsluitend verzekeringen via sites van tussenpersonen. Ook deze productie liet een forse groei van
ruim 40% zien. Monuta verwacht dat de nieuwe versie van Monuta InSite, die
begin 2008 geïntroduceerd wordt, leidt tot een nog hogere groei.

In december van vorig jaar maakte al meer dan 50% gebruik van MonutaNet. Via dit extranet kunnen relaties op een snelle en gemakkelijke manier polissen aanleveren. Door de positieve ervaringen van gebruikers in 2007 verwacht Monuta in 2008 zelfs 75% van alle productie digitaal te ontvangen.

Monuta (www.monuta.nl) heeft al bijna 85 jaar ervaring in het regelen en verzorgen van uitvaarten volgens de meest uiteenlopende, persoonlijke wensen. Dankzij een landelijk netwerk van uitvaartcentra en betrokken medewerkers die ruimte geven voor eigen ideeën rondom de uitvaart is elke uitvaart bij Monuta in vertrouwde handen. Monuta uitvaartverzekeringen worden verkocht via bijna 2.700 onafhankelijke tussenpersonen.

—————————

Einde Persbericht

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: