Tranen in uw hart…?

Gepubliceerd op 03 Januari 2008 , 22:56
Laatst bijgewerkt 03 Januari 2008 , 22:56

Persbericht
3 januari 2008

Kom uw overleden liefde herdenken bij Yarden-crematorium-Daelwijck

Op 14 februari staat de liefde en vriendschap centraal en worden gevoelens en emoties vanuit het hart voor anderen zichtbaar.

Valentijnsdag is per definitie de dag om te laten weten hoeveel je nog steeds houdt van je overleden geliefde. Een dag ook om te tonen hoeveel je vriendschap met een overleden vriend of vriendin waard is (geweest).

Valentijn is onlosmakelijk verbonden met het hart. Liefde woont in het hart. Op de dag van de liefde kan een blijvend verlies door een overlijden extra pijn doen. Na een ingrijpend verlies gaan nabestaanden veelal een donkere periode in, en laten zij een stuk van hun vrolijkheid en lichtheid achter zich.

Nabestaanden blijven met een gebroken hart achter. Een hart dat koud en kil voelt en soms versteend lijkt. Het hart is in stukken uiteen gevallen. Het bestaan is verbrokkeld. De warmte is weg. De scherven van het verlies veroorzaken een diepe emotionele verandering in het persoonlijk bestaan. Na verloop van tijd kan het goed zijn, om uw hart te luchten. Om voorzichtig de scherven van het verlies aan te raken. Om vanuit het hart herinneringen op te halen, om de fijne en mooie momenten met die ander te koesteren. Om de tranen in uw hart te beroeren, om stil te staan bij hoe het was, om uw dierbare overledene niet te vergeten…Juist dit laten spreken van het eigen hart staat op Valentijnsdag centraal.

Op 14 februari, Valentijnsavond organiseert Yarden Crematorium Daelwijck te Utrecht daarom voor de eerste maal een algemene openbare herdenkingsdienst: ‘Tranen in uw hart…?’ Een bijeenkomst waar het hart gelucht kan worden en tegelijkertijd de warmte van de (voorbije) liefde aangeraakt kan worden.

Nabestaanden krijgen de mogelijkheid om publiekelijk verbondenheid te tonen en respect uit te drukken. Enerzijds voor de liefde en vriendschap die er niet meer is, maar anderzijds ook voor allen om ons heen die herinneringen koesteren in hun hart en kwetsbaar zijn in hun eigen verdriet. Vanuit een unieke harmonieuze verbinding tussen het gebruik van woorden, klanken en beweging zal een ambiance worden gecreëerd, die deelnemers aan de plechtigheid ondersteunt bij de verstilling om te gedenken en herdenken.

De herdenkingsbijeenkomst zal een sfeer uitademen waarin individuen op een persoonlijke wijze aandacht kunnen besteden aan hun verdriet. Naast de eigen beleving van bezoekers zal er middels rituelen ook een accent worden gelegd op gevoelens van saamhorigheid en verbinding.

Yarden crematorium Daelwijck wil met de organisatie van deze herdenking aan haar bezoekers vooral laten ervaren dat Daelwijck niet alleen een laatste rustplaats biedt, maar ook een plaats waar de tranen in uw hart altijd aandacht en ruimte krijgen.

Organisatie
‘Tranen in uw hart…?’ wordt ontwikkeld en uitgevoerd in opdracht van Yarden crematorium door Après la Vie (www.apreslavie.nl).

Aanmelden
Wie de herdenking ‘Tranen in uw hart…’ op 14 februari a.s. wil bijwonen dient zich, in verband met het beperkt aantal plaatsen, aan te melden bij Yarden crematorium Daelwijck telefoonnummer: 030-2610244.

De herdenking begint om 20.00 uur. De aula is geopend vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis.

Locatie
Yarden crematorium Daelwijck
Floridadreef 7
3565 AM Utrecht
Telefoon 030-2610244

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: