BOXTEL – Onderzoek naar islamitische begraafplaats

Gepubliceerd op 09 – 01 – 2008 14:35
Laatst bijgewerkt 09 – 01 – 2008 14:35

Op aandrang van de Socialistische Partij en de PvdA/GroenLinks in Boxtel wil wethouder Wim van Erp best onderzoeken of de daar wonende islamieten ook daadwerkelijk een islamitische begraafplaats willen in Boxtel.

Die toezegging deed Van Erp gisteren aan Sjef Dankers (PvdA/ GroenLinks) en aan Eric van den Broek (SP). Beiden brachten het onderwerp gisteravond ter sprake in de commissie ruimtelijke zaken waar over de toekomst van de algemene begraafplaats Munsel werd gesproken.

Die begraafplaats komt in de nabije toekomst in de knel vanwege plaatsgebrek bij de urnenmuur. En op de middenlange termijn ook voor het aantal nieuwe graven.

Toch vonden zowel SP als PvdA/GroenLinks het wat al te gemakkelijk om juist om die reden van plaatsgebrek maar meteen te zeggen dat er geen speciale hoek voor islamieten gemaakt kan worden.

“U zegt wel dat islamieten zich veelal in Den Bosch laten begraven, of dat het een trend is om zich in het geboorteland te laten begraven. Maar ik wil dat in de Boxtelse situatie wel onderzocht hebben”, zei Van den Broek tegen de wethouder. Dankers ging nog een stapje verder. “Dat onderzoeken is een goede zaak. Maar als Boxtel dan zegt dat er geen plek is voor zo’n speciale hoek omdat er allerlei voorzieningen nodig zijn, zoals een afscheidingsmuur, wasgelegenheid en het feit dat deze mensen eeuwigdurend begraven willen worden, dan wil ik in regionaal verband wel eens zien of we niet gezamenlijk tot de aanleg van een nieuwe regionale begraafplaats voor islamieten kunnen overgaan. Pols de omliggende gemeenten eens. En neem dan het onderzoek onder de islamieten in Boxtel daarin mee.”

Van Erp zei dat wel te willen doen. Verschillende partijen spraken gisteren ook over het prima onderhoud van Munsel. “Er wordt nu voorgesteld dat onderhoud voortaan soberder uit te voeren. Daar ben ik het niet zomaar mee eens, want dat gaat ten koste van de kwaliteit”, zo stelde Wim van der Zanden (Balans). Bronvermelding.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: