DORDRECHT – Mensenbotten bij school ontdekt

Gepubliceerd op 17 – 01 – 2008 – 05:59
Laatst bijgewerkt 17 – 01 – 2008 – 05:59


Bij werkzaamheden in de binnenstad van Dordrecht, zijn gistermiddag mensenlijke resten aangetroffen van twee, mogelijk drie personen.

Dat gebeurde in de Hofstraat in de historische binnenstad.

De vondst werd gedaan door medewerkers van de gemeente Dordrecht, die in het Hof bezig waren met opgravingen. Het binnenplein bij de Statenschool wordt in de toekomst mogelijk verlaagd, waardoor nu opgravingen worden gedaan om te kijken of dat mogelijk is.

,,Daarbij zijn de medewerkers dus op de botten gestuit,’’ zegt een woordvoerder van de politie Zuid-Holland Zuid. De vindplaats is direct afgezet. ,,We kunnen verder nog geen enkele mededeling doen over de herkomst van de botten,’’ vervolgt de woordvoerder. ,,Ook weten we nog niet hoe oud de botten zijn.’’

De menselijke overblijfselen werden gevonden op een steenworp afstand van de Augustijnenkerk in de binnenstad. In het verleden was het gebruikelijk mensen te begraven in de directe nabijheid van een kerk. Mogelijk dat dat ook voor deze mensen gold. De politiewoordvoerder weet niet of er een verband bestaat. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is gisteravond naar de vindplaats in Dordrecht gekomen, om de menselijke resten te bergen.

De komst van de forensische dienst zorgde voor een wat griezelige aanblik in het Hof. De kuil waarin de botten zich bevonden werd afgezet met een tent, waarin de leden van het NFI hun werk konden doen. Rond acht uur is de toegangspoort tot het hofje op slot gegaan, zodat de mededewerkers van het NFI rustig konden werken. Zij hebben de menselijke resten geborgen, waarna de komende tijd onderzoek wordt gedaan naar de herkomst van de botten. Gisteravond was nog niet duidelijk op weke termijn die duidelijkheid kan worden gegeven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: