Gooische Uitvaartverzorging bestaat 75 jaar

Gepubliceerd op 24-01-2008 – 18:28
Laatst bijgewerkt 24-01-2008 – 18:28

‘Vijfenzeventig jaar voor elkaar’, die spreuk vat voor directeur Rob IJntema het wezen van de Coöperatieve Vereniging Gooische Uitvaartverzorging (GUV) het beste samen.

Want na driekwart eeuw is de uitvaartverzorger nog steeds een vereniging, dus zonder winstoogmerk. Daarin onderscheidt de GUV zich in belangrijke mate van de gevestigde uitvaartondernemers in deze regio. Met vestigingen in Hilversum (Den Hull), Bussum (De Heemburgh), Loosdrecht (Uytvaerthuys), Soest (De Engenhof) en Amersfoort (Westerstraat) is de GUV zonder twijfel de grootste uitvaartverzorger van de regio, zegt directeur Rob IJntema.

Gemiddeld achthonderd uitvaarten worden er jaarlijks verzorgd. Voor de leden (20.000), maar in de loop van de tijd ook steeds meer voor niet-leden. ,,We hebben geen aandeelhouders en hoeven geen winst te maken. Als onder de streep een nul overblijft, ben ik tevreden. Daardoor kunnen we scherpe concurrerende tarieven neerzetten. Het is moeilijk om zo aan te geven hoeveel dat per uitvaart scheelt, maar het scheelt altijd. Nog meer als je lid bent, want dan krijg je een extra korting van 125 euro op je uitvaart.” De ‘Gooische’ heeft veertig mensen in dienst. De leden staan voor de levensvatbaarheid van de GUV. ,,Dat klinkt in dit verband misschien een beetje cru, maar het zijn toch onze toekomstige opdrachtgevers”, zegt IJntema.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: