Grotere parkeerplaats voor Westerveld

Gepubliceerd op 24-01-2008 – 18:35
Laatst bijgewerkt 24-01-2008 – 18:35

Gemeente en Westerveld willen de parkeercapaciteit van de begraafplaats en het crematorium in Driehuis uitbreiden. Met meer parkeerruimte op eigen terrein zal de overlast in omliggende straten afnemen. Er is een plan maar de bij Westerveld geldende natuurwetgeving is een mogelijke hobbel bij het vergroten van de parkeerruimte.

Het parkeerterrein van de nabijgelegen marinekazerne doet bij extreme drukte dienst als noodopvang. Maar die wordt volgens de dorpsraad niet optimaal gebruikt. Zo zou het Westerveld-personeel, wanneer het eigen terrein vol is, bezoekende automobilisten te weinig naar het reserveterrein doorsturen. Ook zouden de verwijzingsborden niet duidelijk zijn. Bovendien staat bij de ingang van het terrein een bord dat parkeren uitsluitend is toegestaan voor bezoekers van de SMD, oftewel de sociaal medische dienst van de marine.

Volgens een woordvoerster van de SMD is de afspraak dat het marineterrein alleen bij ingeschatte grote drukte wordt ingezet. ,,Als Westerveld vooraf al grote belasting verwacht, wordt er contact met ons opgenomen. Wij kijken dan of we op dat tijdstip de parkeerruimte niet zelf nodig hebben. Als dat niet het geval is, kan het terrein als extra parkeerruimte voor Westerveld dienen. Dat komt sporadisch voor. Het is niet gebruikelijk dat militair terrein wordt opengesteld.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: