Uitvaartcentra begraven te laat

Gepubliceerd op 28-01-2008 – 16:00
Laatst bijgewerkt 28-01-2008 – 16:00

Steeds meer uitvaartcentra overschrijden de wettelijke termijn waarbinnen een uitvaart moet plaatsvinden. Dat blijkt uit een rondgang van het AD langs crematoria en begraafplaatsen. De overschrijding van de termijn komt volgens het dagblad vooral doordat Nederlanders steeds vaker dezelfde dagen en tijdstippen kiezen voor een uitvaart.

Overledenen moeten volgens de wet binnen vijf dagen zijn begraven of gecremeerd. Die termijn halen uitvaartcentra echter vaak niet, schrijft het AD. ‘Driekwart van de begrafenissen en crematies bij ons vindt al plaats met uitstel’, zegt een woordvoerder van De Nieuwe Ooster in Amsterdam. Vooral vrijdag en zaterdag zouden favoriet zijn. Op doordeweekse dagen zijn de middagen het populairst. Met name uitvaarten tussen 13.15 uur en 14.00 uur zijn gewild.

Uitvaartplechtigheden worden steeds persoonlijker ingevuld, zegt een directeur van een Bilthovens uitvaartcentrum in de krant. ‘De vrije zaterdag biedt daarvoor de meeste ruimte.’ Bovendien staan er op zaterdag geen files.

Nederland telt 66 crematoria. Van een tekort is geen sprake, schrijft de krant. Wel zou de planning van de plechtigheden in de aula’s onder druk staan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: