Prijzenslag uitvaartverzekeringen

Gepubliceerd op 29-01-2008 – 00:36
Laatst bijgewerkt 29-01-2008 – 00:36

De gemiddelde premie van overlijdensrisicoverzekeringen is in de afgelopen5 jaar met 17,4 procent gedaald. Dit blijkt uit een recent onderzoek van MoneyView.

De prijzenslag is nog lang niet ten einde, vermoedt MoneyView. De gemiddelde premie in Groot-Brittannië ligt 47 procent lager dan in Nederland, dus ook hier moeten verdere prijsdalingen mogelijk zijn, is de redenatie.

Kenmerk van de Engelse markt is de verder doorgevoerde differentiatie van premies op basis van individuele risicofactoren. Dit is een trend die zich ook in ons land aftekent. Daar waar de eerste gedifferentieerde premies naar rookgedrag (Zwolsche Algemeene) en inkomen en vermogen (Legal & General) nog op heftige reacties mochten rekenen, is van ophef over dergelijke tarieven nauwelijks meer sprake.

Inmiddels zijn de eerste verzekeraars gekomen met een overlijdensrisicopremie die afhankelijk is van de BMI (Body Mass Index) en zal er naar verwachting in de komende jaren nog meer onderscheid worden gemaakt op basis van leefstijlkarakteristieken. Onderscheid naar etniciteit of erfelijke aandoeningen is volgens Moneyview wettelijk lastig, en ligt daarom niet in lijn der verwachting.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: