‘In Pace wil nu door- pakken’

Gepubliceerd op 05-02-2008 – 10:35
Laatst bijgewerkt 05-02-2008 – 1035

OLDENZAAL – Volgende week dinsdag gesprek met gemeente over crematorium.

Oppositiepartij de WerknemersGroepering wil van het college van B en W weten wanneer wordt begonnen met de bouw van het crematorium. “Het duurt allemaal veel te lang, we horen niks”, was de klacht die fractievoorzitter R. Christenhusz en raadslid H. Winkelhuis zaterdag in deze krant naar voren brachten.

De initiatiefnemers van het crematorium wachten eveneens op een doorbraak. “Voor ons is nu het punt bereikt dat we concreet een voorstel verwachten. Volgende week dinsdag hebben we een gesprek met de gemeente en dan moet men wat ons betreft echt met een goed verhaal komen”, aldus directeur B. Kalter van In Pace. “We zijn nu dertien (!) jaar bezig, het wordt tijd dat er iets gebeurt.”

Kalter zal het gesprek met de gemeente voeren met een vertegenwoordiger van Dela en zijn collega M. de Lange van Crematoria Twente. “In feite hebben wij toestemming voor ons plan. Maar de gemeente wilde onderzoeken of de ontsluiting en de parkeerplaats rechts van onze huidige aula kunnen komen in plaats van bij de waterzuivering. Wat ons betreft een aanvaardbaar plan, maar we hebben het dan wel over grond van een ander, namelijk van de graszodenkwekerij Kroeze”, aldus Kalter.

Mocht de parkeerplaats verderop aan de Schipleidelaan komen, dan biedt dat wat de directeur van In Pace Dela betreft in de toekomst ook betere uitbreidingsmogelijkheden voor de begraafplaats aan die kant. Daarnaast kan de lastige in- en uitrit naar de begraafplaats in de hoek Schipleidelaan dan verdwijnen.

J. Kroeze van de gelijknamige graszodenkwekerij bevestigt dat er over zijn grond aan de Schipleidelaan wordt gesproken. “Maar we zijn er nog niet uit. Het duurt lang bij de gemeente, maar dat is inmiddels wel bekend”, aldus Kroeze.

De gemeente heeft hem verzocht niet te veel naar buiten te treden. Als Kroeze zijn grond naast de begraafplaats verkoopt blijft daar geen ruimte over voor een kleine ‘pitch and put’ golfbaan, zoals de eigenaar aanvankelijk graag wilde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: