IJsselstein – Op zoek naar nabestaanden

Gepubliceerd op 08-02-2008 – 22:07
Laatst bijgewerkt 08-02-2008 – 22:07

De begraafplaatscommissie van de Nicolaasparochie is nog op zoek naar ruim 200 nabestaanden van mensen die liggen begraven op de -inmiddels gesloten- RK begraafplaats aan de Groenedijk.

De parochie wil het in verval geraakte gemeentelijke monument verder opknappen en als unieke historische plek voor IJsselstein behouden. Ook komt er een gedenkteken voor alle kinderen die aan de Groenedijk liggen begraven. Vrijwilligers hebben het baarhuisje en de entree al gerenoveerd Inmiddels zijn ook de gegevens bekend van nagenoeg alle 530 overledenen.

Nabestaanden van 115 overledenen hebben na verschillende oproepen aangegeven de grafrechten te willen verlengen. Van 150 overledenen mogen de graven worden geruimd. Over 40 graven is nog geen beslissing nomen. Van de resterende ruim 200 graven hebben de nabestaanden op geen enkele manier gereageerd. Vooralsnog worden er geen graven geruimd.

Wel wordt dit voorjaar begonnen met het verwijderen van grafmonumenten. De begraafplaats is dicht sinds 1996, het jaar waarin de begraafplaats aan de Noord IJsseldijk een katholiek deel kreeg. Nabestaanden die nog willen reageren, kunnen schriftelijk contact opnemen: RK Begraafplaats, Parochiecentrum Nicolaasparochie, St. Nicolaasstraat 12, 3401 BS IJsselstein.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: