Nieuwe WLB pas per 1 januari 2009

Gepubliceerd op 08-02-2008 – 20:50
Laatst bijgewerkt 08-02-2008 – 20:50

De aangepaste Wet op de lijkbezorging zal waarschijnlijk pas per 1 januari 2009 ingaan. Dat meldt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten VNG.

Volgens de VNG is er onduidelijkheid over de termijnen voor teraardebestelling. Maar zolang de wet niet is gewijzigd, blijven de termijnen voor het afgeven van een verlof tot begraven of verbranden van overledenen hetzelfde: niet eerder dan 36 uur na het overlijden en uiterlijk op de vijfde dag na overlijden.

September 2006 is bij de Tweede Kamer een voorstel tot wijziging van de Wet op de lijkbezorging ingediend. Een van de voorgestelde wijzigingen gaat over de termijnen voor begraven of cremeren. Maar zolang het wetsvoorstel niet is aangenomen, blijven de termijnen ongewijzigd.

Het wetsvoorstel bevat ook wijzigingen op het gebied van de lijkschouw, het overlijden van minderjarige kinderen en het verminderen van administratieve lasten.
De Tweede Kamer behandelt het wijzigingsvoorstel waarschijnlijk voor het zomerreces van 2008. Als de Eerste kamer de wet aansluitend behandelt, kan de nieuwe wet per 1 januari 2009 ingaan.
Bronvermelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: