Dat wordt weer een rel !!!

Gepubliceerd op 11-02-2008 – 13:13
Laatst bijgewerkt 11-02-2008 – 13:13

Volgauto’s weg uit uitvaartverzekering

Uitvaartverzekeraar Dela schrapt de volgauto’s bij een uitvaart uit de basispolis. Iedereen die in de volgstoet mee wil, moet met eigen vervoer of zelf een volgauto huren. Er wordt volgens de verzekeraar steeds minder gebruik gemaakt van volgauto’s. De premie voor de polis gaat niet omlaag. Dat steekt Eindhovenaar Karel van de Kuinder, een van de duizenden polishouders in de regio.

“Ik betaal al jaren premie en heb die volgauto’s al dubbel en dwars betaald. En zo zijn er nog veel meer mensen natuurlijk. Het is net alsof je altijd in hetzelfde hotel een kamer boekt en nu ineens voor hetzelfde geld een bed in de keuken krijgt.” Het klopt volgens een woordvoerster van Dela dat de premie hetzelfde blijft. Maar tegenover het schrappen van de volgauto’s staan andere uitbreidingen van het pakket, zegt zij. “Zo komt er veel meer mogelijkheid om de overledene in het rouwcentrum te bezoeken.”

Volgens haar blijft de totale waarde van het pakket hetzelfde en zijn de veranderingen vooral ingegeven door de wensen van de leden. Ruim tweehonderd van de 2,6 miljoen verzekerden bij Dela hebben gebeld met kritiek, vooral op het schrappen van de volgauto’s. “We hebben gemerkt dat er vooral mensen uit het katholieke zuiden bellen, daar is het denk ik iets meer gebruikelijk om volgauto’s in te zetten.”

Rouwvervoer Zuid-Nederland BV vervoert de klanten van Dela. Het bedrijf wist al eerder van de plannen. Manager Roy Pothuizen: “Het scheelt ons natuurlijk inkomsten, maar een strop is een groot woord. We hebben er goede afspraken over.” Pothuizen weet dat nog slechts in een op de zes rouwstoeten gebruik wordt gemaakt van volgauto’s. En sinds 1 januari dus nog minder, maar hoeveel het zijn bedrijf scheelt kan hij nog niet zeggen. Rouwvervoer Zuid-Nederland heeft elf rouwauto’s en zes volgwagens. Wie als particulier toch volgwagens in een stoet wil, betaalt bij Rouwvervoer Zuid-Nederland 175 euro per wagen voor 3,5 uur. Dela-leden betalen ongeveer de helft, aldus de woordvoerster.

Advertenties

3 Reacties

 1. Weet U waar het de verzekerden voornamelijk stoort? Dat er reclame wordt gemaakt van uw gehele uitvaart compleet verzorgd. En dat is ook zonder koffie of volgauto’s niet het geval. Er zijn extra kosten zoals het stipendium van een kerk, dragers, uitvaartleider (extra tijd), het kopen van het graf of een algemeen graf (algemeen wordt vergoed maar is maar 10 jaar vast en er komen andere mensen in dat zelfde graf te liggen die geen familie zijn). Mensen worden daarover door de afsluiters van die naturaverzekeringen waarschijnlijk niet goed ingelicht of de mens zelf LUISTERT niet goed.

  Nou kan je wel weer een mediahype gaan maken over voorwaarden die worden veranderd. Bij Delaverzekerden komt er nu wel een extra bedrag op hun vrijbesteedbaar bedrag in een Natura verzekering met plus kapitaal. Het een om een ander.

  Nogmaals het probleem ligt hem in die slogan’s en de onwetendheid van de afnemers.

  Mensen willen er niet diep over nadenken en wat kost alles en blablalblallbalbllblabla. Uitvaart is een gevoelig onderwerp,…daar beroepen de mensen(afnemers) zich dan op. In deze maatschappij, een loodgieter komt ook niet voor 10 euro je kraan maken,..een complete uitvaart wordt ook niet voor 2000 euro verzorgd. De misstap van die grote uitvaartorganistaties is die misleidende slogans, maar als je een adviseur thuis hebt zitten en je neemt even de moeite om die kleine lettertjes door te nemen wordt het je gauw duidelijk hoor.

  Er wordt reclame gemaakt over uw uitvaart compleet verzorgd. Verder niet over nadenken en dan maar doen. Tekenen, klaar, ik ben volledig verzekerd.

  Albert, u als voorlichter zou daar juist op moeten hameren, keer op keer. Maak de mensen erop attent dat ook in de uitvaart diezelfde regeltjes zijn als dat je een huis koopt. Niet zeuren over emotionele gevolgen en situaties. Net als je zelf je verantwoording neemt als je een hypotheek afsluit geldt dat helaas ook voor je uitvaartverzekering.

 2. wat is er toch aan de hand bij dela .
  gaan zij het rouw vervoer en thuisopbaringen voortaan zelf doen.
  waar gaan ze toch aan beginnen ,dit word een puinhoop voor de nabestaanden

 3. Ach, wees eerlijk, waar zie je nog volgauto´s?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: