Heropening Crematorium Schagen

Gepubliceerd op 12-02-2008 – 23:30
Laatst bijgewerkt 13-02-2008 – 15:18

Paul Haenen kwam dinsdagmiddag 12-02-08 naar Yarden Crematorium Schagerkogge.

Het crematorium heeft een grondige verbouwing achter de rug. Er zijn twee delen aangebouwd en de familiekamer is vergroot. Ook is de inrichting en de routing vernieuwd. Verder is de dienstverlening uitgebreid. De standaardtijd van de plechtigheid en condoleance is verlengd tot twee maal drie kwartier en in de familiekamer wordt meer service verleend.

De officiële opening van het vernieuwde crematorium werd verricht door loco-burgemeester J.Bouwes van Schagen en de heer Van Wageningen, directievoorzitter van Yarden. Paul Haenen maakte als dominee Gremdaat van de opening iets bijzonders.


Foto Schagenfm !


De officiële opening was alleen voor genodigden. Wie het vernieuwde crematorium wil bekijken is op de zondagen 17-02-08 en 24-02-08 van harte welkom. Beide dagen wordt van 11.00 tot 16.00 uur een open dag gehouden. Fotoreportage kunt U hier zien.

Advertenties

5 Reacties

 1. Dat jullie zo lovend zijn over het nw. interieur
  Op de foto’s komt het nog enig sinds als geheel over.

  De familie kamer, vergroot ? Ik heb nog nooit zo krap gezeten.
  De koffie / dranken bar lijkt op een café

  Vind (en ik ben niet de enige) het gewoon lelijk, verminkt, onrustig, niet intiem.

  De opening, verricht door Paul Haenen getuigd nog meer van uw slechte smaak
  Een overlijden is geen feestje en hoeft al helemaal niet opgepimpt te worden
  Een ruimte refelxi en bezinning, dat is uw taak in deze, ver te zoeken dus.

  Mocht ik een crematorium nodig hebben
  NIET bij u

  mvg AC de Waal acdewaal@hetnet.nl

 2. Dat U de inrichting niet ideaal vindt is Uw mening, wat voor de één een droom is dat is voor de andere een nachtmerrie! Er zullen ook kennissen zijn die Uw inrichting thuis niet hun smaak vinden,

  De familiekamer is echt wel anders ingericht, U heeft waarschijnlijk de ouwe kamer nog meegemaakt. Maar dat kunt U aanstaande zondag tijdens de opendag dus al uitproberen.

  De koffie / dranken bar lijkt inderdaad op een café, ik weet niet hoe het normaal in westfriesland gaat . Maar normaal is het ook zo dat een afscheidsmaal of het in ontvangst nemen van condoleance’s gebeurt in een gedeelte van een verenigings-gebouw of een cafe of hotel.

  U en enkelen anderen vinden het niet mooi of niet intiem. Maar om van 100 gasten het er 97 naar de zin te maken is nooit mogelijk. Nou ja dan maar 96 van de 100 toch? Het is en blijft een openbaar gebouw!

  De opening, verricht door Paul Haenen getuigd nog meer van slechte smaak vindt U dus, maar het was voor een besloten gezelschap bestaande uit leveranciers die het gebouw hebben verbouwd, de aannemer(s) , de personeelsleden ( metselaars – timmerlieden-elektriciëns etc. ) die het crematorium hebben verbouwd en andere genodigden. Uw opmerking is dus gewoon zoeken naar de bekende speld in een hooiberg!

  Een overlijden is geen feestje en hoeft al helemaal niet opgepimpt te worden is ook Uw mening. Als de nabestaanden of de overledene wenst dat het Urker Mannenkoor komt zingen of dat er een hardrockband optreed is dat een wens die wordt uitgevoerd. Dus als U een uitvaart naar Uw wensen wilt indelen is dat altijd mogelijk, want de opdrachtgever van een uitvaart bepaalt hoe de plechtigheid is. Niet de uitvaartleider , begraafplaats of een crematorium.

  U meldt ook: Een ruimte refelxi en bezinning, dat is uw taak in deze, ver te zoeken dus. ( einde citaat ) Dat is ook een geheel foute opmerking van U . Het crematorium stelt de ruimte en bekwaam personeel ter beschikking. En als er een wens gedaan wordt die echt niet volgens wettelijke regels of normen en waarden kan, wordt de wens ook NIET uitgevoerd !

  Ik hoop als uitvaartvoorlichter – zonder enige binding met crematorium schagen – dat U na de bezichtiging op de 17e of de 24e februari andere gedachten heeft. En toch kiest voor het juiste crematorium dat aan Uw wensen voldoet.
  Maar gezien Uw mening betwijfel ik of een crematorium waar te lande ook aan Uw eisen zal voldoen!

 3. dank voor uw reactie

  mijn keuze ligt in Den Helder

  mvg a.c.

 4. U heeft waarschijnlijk het crematorium nooit bezocht voor de verbouwing. Dat deed kil en koud aan, niks intiems. Nu na de verbouwing, stralen de ruimte warmte en intimiteit uit. Ik (en heel veel meer mensen) vinden het nieuwe uiterlijk van Crematorium Schagerkogge geweldig mooi.

  Vr. Gr. Mw. J.Oldersom

 5. jawel hoor, ik ken het crematorium ook van voor de verbouwing.(ben bijna kind aan huis) het was ook allemaal aan vervanging toe.

  Ik geef alleen mijn mening over uw keuze
  Het is ook mooi. Maar voor een crematorium
  vind ik het niet gepast.

  Natuurlijk vinden heel veel mensen het wel oke,
  en er zijn uiteraard plus punten.

  Dank voor uw aandacht.

  mvg a.c.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: