‘Kwalijk dat verzekeraar ook uitvaart uitvoert’

Gepubliceerd op 15-02-2008 – 17:30
Laatst bijgewerkt 15-02-2008 – 17:30

Dat uitvaartverzekeraars ook uitvaarten uitvoeren is een ‘kwalijke misstand’. Dat schrijft het bestuur van Anoubis-Uitvaartnetwerk, de nieuwe vereniging van kleine zelfstandige uitvaartondernemers, in een brief aan de NMa.

Vooronderzoek
Anoubis heeft de NMa de brief gestuurd naar aanleiding van het vooronderzoek naar (natura-)uitvaartverzekeringen en de concurrentieverhoudingen in de uitvaartbranche. “Vergelijk het met de gezondheidszorg”, zegt Anoubiswoordvoerder Peter Henssen. “Daar hebben zorgverzekeraars ook geen eigen ziekenhuizen. Dat is een heel andere professie.”

Voorlichting onjuist
Anoubis schrijft tevens dat de voorlichting door verzekeraars nogal eens onvolledig of zelfs onjuist is. Ook het dwingend voorschrijven van een uitvaartbedrijf door een uitvaartverzekeraar kan volgens Anoubis niet door de beugel. De kleine branchevereniging pleit voor een bijsluiter bij de uitvaartverzekering, waarin duidelijk staat wat de rechten en plichten van de consument zijn.

Concurrentiebelemmering
In de brief geeft het Anoubis-bestuur een aantal concrete punten aan die betrekking hebben op de natura-uitvaartverzekeringen. Ook vormen van concurrentiebelemmering door uitvaartcentra ten opzichte van (startende) kleine uitvaartbedrijven worden aan de orde gesteld.

Bronvermelding Uitvaart Media

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: